Naslovnica Vijesti Hrvatska

Butković: Radovi na Pelješkom mostu teku prema planu

Izgradnja Pelješkog mosta je prvi od ukupno četiri faze projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom
10. siječnja 2019. u 10:37 4 komentara 254 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u četvrtak je uoči vladine sjednice izjavio kako radovi na Pelješkom mostu i pristupnim cestama teku prema planu. "Sve ćemo izgraditi po planu i programu, jer to tako i moramo", rekao je Butković, objasnivši da je Hrvatskoj Europska unija odobrila bespovratno financiranje 85 posto troškova gradnje cijelog projekta Pelješkog mosta.

Pelješki most Odgođeno Pogledajte video! Dizalica spremna za pobijanje pilota Pelješkog mosta

Podsjetio je kako je riječ o četiri faze projekta te da se radovi unutar prve faze, na mostu, odvijaju, a što se tiče "svih daljnjih odluka" izjavio je kako je "sve pod kontrolom". Na pitanje zašto još nisu izabrani izvođači radova za pristupne ceste, odgovorio je: "Bit će izvođači, ništa se ne bojte."

Večernji list u četvrtak donosi kako Hrvatske ceste još nisu odabrale izvođače radova na pristupnim cestama Pelješkom mostu iako je rok za to istekao, pa bi se moglo dogoditi da most koji grade Kinezi bude gotov prije pristupnih cesta. Ugovor za izgradnju mosta kopno-Pelješac s pristupnim cestama, vrijedan 2,08 milijardi kuna (bez PDV-a) potpisan je 23. travnja između predstavnika Hrvatskih cesta (HC) i kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporationk, a 85 posto prihvatljivih troškova financira se iz EU sredstava.

Pelješki most PELJEŠKI MOST Ruše se stari stupovi, počinje dizanje temelja, stiže kontingent od 24 pilota

Izgradnja Pelješkog mosta je prvi od ukupno četiri faze projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom. Ostale faze odnose se na izgradnju pristupnih cesta, pri čemu treću i četvrtu fazu čini izgradnja stonske obilaznice, koja uključuje i izgradnju mosta Ston. Rok za podnošenje ponuda na javnom nadmetanju za izgradnju stonske obilaznice, poddionice Sparagovići/Zaradeže - Prapratno i Prapratno-Doli je 21. siječnja. Ukupna dužina pristupnih cesta Pelješkom mostu iznosi 30 kilometara, a na stonsku obilaznicu se odnosi 18 kilometara.

Sigurnost na hrvatskim cestama
OSIGURANJE
Sigurnost na hrvatskim cestama

A1 izdvaja za Vas

  • agramer444:

    samo nek se završi!živjela nam Hrvatska!🇭🇷🇭🇷🇭🇷

  • ibiza:

    pa nebi evropa financirala da hrvatska nigradi legalno i cisto , samo daj naprijed ,domovini vijerni

  • ibiza:

    neka pati koga smeta , a zna se koga Bakira i komsica ....haaaaaaaaaaaaaaaaaaaäaaaäaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa