Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bush očekuje 'teške dane' u Afganistanu

15.12.2008.
u 07:21

Američki predsjednik George W. Bush pohvalio je u ponedjeljak napredak koji je postigla međunarodna zajednica u Afganistanu nakon svrgavanja talibanskog režima, ali je rekao da savezničke snage očekuju "teški dani" u borbi protiv terorizma.

Bush je izjavio da su Sjedinjene Države predane uspostavi stabilne demokracije u Afganistanu, u vrijeme dok je nasilje u porastu, a on se sprema napustiti dužnost predsjednika za pet tjedana.

Bush je doputovao u Kabul u ponedjeljak rano ujutro u iznenadni oproštajni posjet nakon što je bio u Iraku. Sastao se s afganistanskim dužnosnicima, uključujući predsjednika Hamida Karzaija.

Američki predsjednik rekao je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim afganistanskim kolegom da je zemlja suočena s "teškim izazovima" sedam godina nakon američke invazije na Afganistan koja je svrgnula talibanski režim.

- Jesu li teški dani još uvijek pred nama - upitao je.
- Apsolutno, ali su uvjeti puno bolji u Afganistanu nego što su bili 2001., nesumnjivo bolji - dodao je.

- Mi imamo strateški i moralni interes za prosperitetni i mirni demokratski Afganistan i bez obzira koliko će to trajati mi ćemo pomoći afganistanskom narodu da uspije - rekao je Bush u obraćanju američkim vojnicima u Afganistanu.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije