Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Penava bio 'pod paljbom'

Buran aktualni sat na Gradskom vijeću Vukovara

Ivan Penava
Foto: Davor Javorović/Pixsell
15.10.2014.
u 14:16

Najviše komentara izazvalo je pitanje vijećnika Darka Buljana koji je pitao Penavu o referencama novoimenovanog direktora gradske tvrtke Komunalac Igora Štrangarevića.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava ( na slici) bio je pod pravom „rafalnom paljbom“ tijekom današnjeg aktualnog sata na sjednici Gradskoga vijeća.

Aktualac, koji je već godinama u Vukovaru redovito buran, započeo je pitanjima vijećnika SDSS-a koji su ga ispitivali o zabrani korištenja gradskih prostorija prije 6.30 minuta i poslije 15.30 sati, neproporcionalnoj zastupljenosti u Upravnim vijećima gradskih ustanova, uvjetima imenovanja za direktora Komunalca, planiranim uštedama poslije najavljenog smanjivanja broja službenih vozila… Potom su uslijedila pitanja vijećnika SDP-a koji su tražili odgovor od gradonačelnika hoće li smanjivati svoju plaću i svojih zamjenika, za što se zalagao dok je bio gradski vijećnik, i hoće li iz svoje plaće izdvajati 2000 kuna za stipendiranje četvero studenata. Penava je rekao da je njegov plan smanjiti plaće u gradskoj upravi za koje smatra da su previsoke ali i napomenuo kako je on na mjestu gradonačelnika dobio za 2000 kuna bruto manju plaću nego njegov prethodnik.

– Bivši gradonačelnik imao je oko 28.000 kuna bruto plaću. Ipak, ja ću ostati dosljedan sebi i nakon analize, koja će biti napravljena uskoro, smanjit ćemo plaće u gradskoj upravi iako je odgovornost posla koji obavljamo velika. Što se tiče stipendija one će se isplaćivati iz fonda predviđenoga za tu namjenu, rekao je Penava.

Najviše komentara izazvalo je pitanje vijećnika Darka Buljana koji je pitao Penavu o referencama novoimenovanog direktora gradske tvrtke Komunalac Igora Štrangarevića.

– Radi se o osobi koja ima završenu višu ekonomsku školu i koja je godinama radila u jednoj poznatoj osječkoj tvrtki. Ima vrlo dobre reference i rezultate, a i njegovi bivši poslodavci su se trudili da ga zadrže. Treba znati i da je sa bolje plaćenog posla pristao doći na mjesto direktora Komunalca. Na tome mu zahvaljujem i spreman sam odgovarati za njegov rad. Od njega očekujemo da tvrtku Komunalac dovede u red, restrukturira i izađe na tržište, rekao je Penava. Komentirajući odgovor gradonačelnika Buljan je rekao da ne sumnja u kvalitete novoga direktora ali da je njegova najveća referenca što je vjenčani kum dogradonačelnika Marijana Pavličeka. Vijećnici HDZ-a i HSP AS postavili su pitanja u svezi kvalitete rekonstrukcije prometnica u gradu, dodjeljivanju stanova, stanju gospodarstva, najavljenom otvaranju pučke kuhinje…

>> HSP AS protiv nasilnog uvođenja dvojezičnosti 

>> 'Predsjedniku, premijeru, šefu Sabora... mjesto je u Koloni sjećanja'

Komentara 12

GK
gkujundzic78
17:07 15.10.2014.

Penava je izabrani gradonačelnik i odgovarat će za stanje u gradu i zato ga treba pustit da sam bira svoje suradnike,što prije treba smijenit sve koji su provodili politiku druga Saboa i napokon postavit sposoben ljude da spriječimo daljni odlazakk naših mladih iz grada heroja!ivane samo naprijed

BA
balic
17:43 15.10.2014.

wolverin-------de smiri se ,pitaj prethodnika kako je ljude zaposljavao i koje,sta tebe uopce briga ..Najmanje si iz Vukovara ali najglasniji.Penava Smjenio je covjeka koji nije imao reference za mjesto direktora komunalca neg je preko veze tamo zaposlen..ako treba odgovarat ce a ne kao vasi na druge prebacivat.

WO
wolverin
16:48 15.10.2014.

Sramot, sve se radi kao prije uhljebljene zato ste se borili. Gdje je javni natječaj za rad u gradskoj tvrtci, uljebili ste dogradonačelnikovog kuma. Mladosti dali poruku,pogotovo onim nestranackim ljudima,bjezite iz Vukovara jer za vas nema nade. Biti će dobro samo kumovima i rođacima. Sramota jedna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije