Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izrazio sućut

Bulj traži hitnu sjednicu Odbora za obranu o daljnjem sudjelovanju HV-a u NATO misijama

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.07.2019.
u 15:20

Nakon napada na Hrvatske vojnike u Afganistanu postavljaju su brojna pitanja i preispitivanja daljnjeg sudjelovanja pripadnika Hrvatske vojske u NATO misijama - poručuje Bulj

Mostov Miro Bulj izrazio je sućut obitelji poginulog vojnika u Afganistanu, te pozvao predsjednika saborskog Odbora za obranu Igora Dragovana da hitno sazove izvanrednu sjednicu odbora na kojem bi se bavili sudjelovanjem Hrvatske vojske u NATO misijama. Jutros oko 8.30 sati kolonu vozila u Kabolu u kojoj su bili i pripadnici Hrvatske vojske napao je bombaš samoubojica. Jedan vojnik je preminuo od ozljeda zadobivenih u napadu, a još dva vojnika su ozlijeđena.

- Izražavam duboku sućut obitelji poginulog Hrvatskog vojnika, a ranjenim hrvatskim vojnicima želim brz oporavak i povratak njihovim obiteljima! Nakon napada na Hrvatske vojnike u Afganistanu postavljaju su brojna pitanja i preispitivanja daljnjeg sudjelovanja pripadnika Hrvatske vojske u NATO misijama. Kao član Odbora za obranu očekujem da Predsjednik odbora Igor Dragovan hitno sazove izvanrednu sjednicu na kojoj bi sudjelovao Ministar obrane Damir Krstičević gdje bi morali dobit odgovore na pitanja i donijeti zaključke o daljnjem sudjelovanju Hrvatske vojske u NATO misijama - poručio je Miro Bulj.

Komentara 12

VJ
vjaceslav
15:29 24.07.2019.

kako bulj zamišlja članstvo u vojnom savezu nato? vojnici su uvijek ginuli i ginuti će i na to moraju biti spremni!

FE
fefellerunt
16:52 24.07.2019.

Koja inteligencija, pa kakve on to sad odgovore očekuje od Krstičevića? Od početka raznih misja ISAF, OMLT ... bilo je jasno da nose određeni rizik, neke misije više, neke manje . Dnevnice cu jako dobre , rizik sudjelovanja u misijii je znatno manji nego sudjelovanje u operacijam au DR-u , od novih vojnika se moglo nazrijeti njihova kvaliteta i učemu je tu problem. Do sada smo imali sreće i nitko nije poginuo, postrojbe HV-a nisu direktno sudjelovale u sukobima , a niti se neki cilj talibanima , najviđše su problem imali oni koji su sudjelovali u podučavanju afganistanske vojske koji su najčešći cilj talibana i ISIl-a, ašto je najvjerojatnije bilo i ovaj put

DU
Deleted user
17:42 24.07.2019.

Angažman hrvatskih trupa u Afganistanu je savjetodavan bez borbenih djelovanja. Organizator mirovne operacije su UN, a provoditelj NATO. Kada bi netko jači izvana napao Hrvatsku, mislim da bi Bulj malo drugačije pričao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije