Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bulj: Plaće prosvjetara u Dalmaciji moraju biti iste kao i u Zagrebu

Župan Blaženko Boban je rekao da se nada rješenju između Vlade i sindikalista, a ako do njega ne dođe, tek će se tad moći razmišljati o pitanju koje je postavio Miro Bulj
14. rujna 2019. u 08:27 3 komentara 448 prikaza
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Miro Bulj (Most) zatražio je od splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana, ukoliko Vlada i sindikati ne postignu sporazum o povećanju plaća, da prosvjetnim radnicima u školama čiji je osnivač Splitsko-dalmatinska županija traženo povećanje isplati Županija.

Milan Bandić Bandić: 'Ako Vlada ne poveća plaće učiteljima, povećat ćemo ih za 700 učitelja u Zagrebu'

- Gradonačelnik Zagreba kaže da će Zagreb učiteljima povećati plaće 17 posto, ako to Vlada ne učini. Smatram da ne postoji niti jedan razlog da plaće učitelja i nastavnika koji rade u našoj Županiji, znači u Dalmatinskoj zagori, otocima bude manja nego što će imati njihove kolege u Zagrebu, naravno ako Vlada ne ispuni zahtjev koji se traži na razini cijele Hrvatske. Moj prijedlog je da ako se ne postigne dogovor između sindikata I Vlade, da naša Županija kao osnivač većine škola poveća plaće našim učiteljima i nastavnicima. Smatram ovo razumnim prijedlogom jer je bitno zadržati naše ljude, a ne ih dodatno diskriminirati. Pitanje je jasno, hoće li plaće prosvjetara u Dalmaciji biti iste kao I u Zagrebu? - rekao je Miro Bulj na aktualnom satu Skupštine Splitsko-dalmatinske županije.

Župan Blaženko Boban je rekao da se nada rješenju između Vlade i sindikalista, a ako do njega ne dođe, tek će se tad moći razmišljati o pitanju koje je postavio Miro Bulj.

VIDEO Most u Velikoj Gorici prikupljao potpise za incijativu Vodu u Ustav

Likovi Matana i Šunje
NI MATAN NI ŠUNJE NE MOGU PREKO
Pustoš uz granicu: U BiH su kupovali gajbu piva za 40 kuna, gorivo za dvije, lijekove... Toga više nema
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
  • vorda400:

    Kad budete plaćali isti porez i prirez onda bi mogli tražiti iste plaće

  • anabanana:

    Bandić ne planira povisiti plaće svim zagrebačkim učiteljima, nego samo onima koji rade u produženom boravku i čije plaće isplaćuje Grad Zagrwb.