Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Planovi o obnovi

Bulj o nesreći u kojoj je stradala djevojčica (9): 'Ja mogu uzet bager i to srušit'

Djevojčicu ozlijedio kamen koji je pao s krova u Sinju
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/6
17.12.2023.
u 18:48

U Sinju, gdje je nastradala mlada djevojčica kada je na nju pao kamen s oronule zgrade, raspravlja se o pitanjima odgovornosti i sigurnosti starih zgrada u uskim gradskim jezgrama.

Devetogodišnja djevojčica iz Sinja oporavlja se u splitskoj bolnici nakon što je na nju pao kamen s oronule zgrade za vrijeme orkanske bure. Njezino stanje je stabilno, ali nepromijenjeno, i trenutno je u procesu postupnog buđenja nakon složene neurokirurške operacije.

Incident se dogodio u starom dijelu Sinja, poznatom po brojnim oronulim zgradama koje predstavljaju rizik od urušavanja. Slični problemi s oronulim građevinama prisutni su u mnogim povijesnim jezgrama hrvatskih gradova, piše Dnevnik.hr.

Djevojčicu ozlijedio kamen koji je pao s krova u Sinju
1/5

Dušan Milanović Litre, stanovnik Sinja, komentirao je da su obećanja o obnovi starih kuća od strane predstavnika grada ostala neispunjena, te nije siguran postoje li sredstva za takvu obnovu. "Iz priloženog se vidi da su to stare kuće koje treba obnavljat. Bilo je obećanja nekih predstavnika Grada, još uvijek od toga nema ništa je li postoji sredstva za takvo nešto ne znam", rekao je.

POVEZANI ČLANCI:

Gradonačelnik Sinja, Miro Bulj, izrazio je svoju zabrinutost i odgovornost za ovakve incidente, ističući složenost problema u zaštiti i očuvanju kulturnog naslijeđa u starijim gradskim jezgrama. Bulj je naglasio da iako postoji potreba za akcijom, direktne intervencije poput rušenja zgrada bagerom nisu zakonite i predstavljaju pravni problem.

"Naravno da osjećate tu i odgovornost kad se dogodi poglavito ovaj slučaj, koji je uvjetovat drugim razlozima i padanja stabla i svega. Međutim to je ogroman problem užih jezgri poglavito što je to zaštićeno kulturno dobro. Ja kao gradonačelnik očito mogu uzet bager i to srušit. Međutim to je opet protuzakonito", rekao je gradonačelnik.

VIDEO Djevojčicu ozlijedio kamen koji je pao s krova u Sinju

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar nisam_robot
nisam_robot
19:19 17.12.2023.

Gradonačelnik odnosno vodstvo grada ima dužnost paziti da u gradu ne postoje opadnosti kao rupe u asfaltu, ruševne zgrade koje nisu obuzdane. To nije viša sila. I nije istina da se to odmah mora rušiti. Mora se utvrditi čije je i ta osoba odgovara za svoju imovinu ako je opasna za običnoga prolaznika. Inače grad mora osigurati zgradu i naplatiti od onoga čije je.

Avatar Ćuprija - moja partija
Ćuprija - moja partija
19:11 17.12.2023.

Bulj, što će ti bager? Udri glavom.

PO
poluprovokator
19:32 17.12.2023.

Utvrditi vlasništvo i prenijeti odgovornost. Osugurati opasne dijelove mrežama, skelama, daskama i sl

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije