Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loše poslovanje

Bulić traži smjenu uprave Zračne luke Rijeka

avion
Jurica Galoić/Pixsell
21.12.2010.
u 15:10

Predsjednik SIK-a upravu Zračne luke Rijeka drži nesposobnom skupinom osoba koje se čvrsto drže dobro plaćenih radnih mjesta, koje bi trebale odstupiti

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić traži od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kao većinskog vlasnika Zračne luke Rijeka smjenu uprave te zračne luke zbog lošeg poslovanja koje je dovelo do 40-postotnog smanjenja prometa u ovoj godini i neisplate plaća radnicima.

– Sve zračne luke u Hrvatskoj, osim Zračne luke Pula, bilježe 50-postotni porast prometa, dok je u Zračnoj luci Rijeka promet za 40 posto manji u odnosu na 2009. godinu. Žrtve su radnici, njih 79, koji nisu dobili plaće za listopad i studeni – kazao je B. Bulić prozvavši i manjinske vlasnike, gradove, općine i Primorsko-goransku županiju da ne vode stratešku brigu o Zračnoj luci Rijeka kao važnom gospodarskom subjektu. Naime, suvlasnici ZLR-a su Grad Rijeka sa 10 posto, gradovi Krk, Crikvenica i Opatija s četiri posto i Općina Omišalj s tri posto udjela. Bulić upravu Zračne luke Rijeka drži nesposobnom skupinom osoba koje se čvrsto drže dobro plaćenih radnih mjesta, koje bi trebale odstupiti. Predstavnik radnika u Nadzornom odboru Zračne luke Rijeka Branko Fibinger sumnja da će i u godini koja slijedi biti bolje, jer nije sklopljen ni jedan novi ugovor sa zrakoplovnim kompanijama za 2011. godinu, a drži i neodrživim financijski plan ZLR-a, temeljen na subvencijama većinskog vlasnika i lokalne samouprave. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture kao većinski vlasnik sa 55 posto udjela ZLR duguje potporu od milijun i 700 tisuća kuna, dok bi Primorsko-goranska županija, kao 20-postotni vlasnik trebala doznačiti 600 tisuća kuna koji su predviđeni proračunom.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:14 22.12.2010.

Hoću low cost air career do londre, pariža i amsterdama. kakav Bulić Fibinger hoću za 45min do metropole, dosta mi Trsta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije