Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREZ!

Brutalne prijevare i pljačke starijih osoba na istoku Hrvatske

Umirovljenici
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
01.09.2017.
u 10:19

PU Vukovarsko-srijemske izvijestila je danas o još jednoj prijevari u kojoj su prevarene i opljačkane starije osobe

PU Vukovarsko-srijemske izvijestila je danas o još jednoj prijevari u kojoj su prevarene i opljačkane starije osobe. Ovaj put „meta“ je bio 92-godišnjak iz Ivankova kojega je u četvrtak telefonom nazvala nepoznata ženska osoba koja se predstavila kao djelatnica banke. Ona ga je tom prilikom uvjerila kako je nužno da novčanice koje posjeduje zamijeni novima.


 

- Nedugo nakon telefonskog razgovora, nepoznata ženska osoba pojavila se na kućnoj adresi 92-godišnjaka u Ivankovu. Nakon što joj je 92-godišnjak predao više desetaka tisuća kuna, osoba se udaljila u nepoznatom smjeru, a 92-godišnjak je shvatio da je prevaren, stoji u policijskom priopćenju.

Podsjećamo kako je prije nekoliko dana zabilježena prijevara i pljačka 89-godišnjaka iz Vinkovaca. Njemu su na kućna vrata došle tri nepoznate ženske osobe koje su se predstavile kao prezentatorice masažera. Nakon što ih je 89-godišnjak pustio u stan, za vrijeme dok su dvije osobe demonstrirale rad masažera, treća je osoba otuđila više desetaka tisuća kuna i nakit. Po završetku prezentacije i odlaska osoba iz stana, 89-godišnjak je utvrdio da mu je otuđen novac i nakit.
Sličnih slučajeva bilo je i ranijih godina, a zajedničko svima im je da su žrtve redovito bile starije osobe koje najčešće žive same.

 

Komentara 12

AM
Axis Mundi
16:09 01.09.2017.

na stranu naivnost prevarenih, to je drugi par rukava i nemojmo odmah suditi - nego ove koji varaju treba najstrože kazniti, otkaz, zatvor i značajna novčana kazna, pa da te vidim kako ćeš se ubuduće iživljavati nad starijima, nagluhima, poludementnima itd...

BF
bf2
11:49 01.09.2017.

zašto i ne bi kada je reakcija našeg "pravosuđa" na bilo koji oblik kriminala upravo smiješna...

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
13:52 01.09.2017.

Ponovo pravi hrvati na djelu na terenu među staračkom populacijom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije