Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
došlo više od stotinu ljudi

Brojni građani čekali na Rebru, doznajemo zašto su se stvorile goleme gužve za laboratorij

U KBC Zagreb zabranjeni posjeti svima izuzev roditeljima čija djeca su smještena na odjelima
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
17.06.2022.
u 09:39

Pacijenti su neko vrijeme nepomično stajali na suncu, a onda se red polako počeo pomicati prema vratima

Brojni građani čekali su jutros u KBC-u Zagreb u redu za laboratorij, a nije im pomogla ni činjenica da su bili naručeni. Tako je nekima od njih, naime, u konačnici rečeno da dođu neki drugi dan. 

– Dobio sam termin za laboratorij na Rebru u petak u 7:44. Točno u to vrijeme. Došao sam petnaestak minuta ranije kako bih bio siguran da neću kasniti. Dočekali su me deseci pacijenata koji su stajali u redu ispred zgrade, bili su naručeni – ispričao je čitatelj za Dnevnik.hr te dodao kako su pacijenti neko vrijeme nepomično stajali na suncu, a onda se red polako počeo pomicati prema vratima.

U jednom trenutku je, navodi, izašla djelatnica koja je rekla: "Tko nije za krv, može ići."

– Nas 99 posto čekalo je za laboratorij, za krv, uključujući i mene – rekao je. Nakon više od pola sata ušao je u zgradu, no nastavio je čekati u redu za prijamni šalter.

– Bilo je nervoznih ljudi, negodovali su jer ovo nije normalno. Ovakvi prizori mogli su se tolerirati kad je bila korona pa je trebalo držati razmak, no tu nema ni razmaka ni ničega. Jedna od žena bila je trudna, jedva je stajala na nogama. To je apsurdno. Zašto sam naručen u 7:44, ako sam do šaltera došao u 8:30? A nisam još ni blizu tome da budem obrađen – dodao je. 

Nekoliko minuta kasnije pacijenti koji su i dalje stajali ispred zgrade poslani su kućama.

– Rekli su da oni koji su ušli u zgradu mogu ostati, ostali neka se vrate neki drugi dan iako su naručeni – rekao je za Dnevnik.hr.

Iz KBC-a objasnili zašto su nastale gužve

Prema riječima dr. Milivoja Novaka, pomoćnika ravnatelja KBC Zagreb, gužva za laboratorijske pretrage jutros na Rebru stvorila se jer je taj laboratorij jedan od rijetkih koji je danas, dan između blagdana i vikenda, radio. 

– Jutros je na standardne laboratorijske pretrage došlo stotinu ljudi više od uobičajenog broja i stvorila se gužva. Na standardne se pretrage inače ne treba naručivati, dok se na ostale visoko specifične pretrage pacijenti moraju grupirati i tako naručiti. Dan između praznika labosi ne rade, no mi smo radili i mnogi su došli k nama, od toga njih više od stotinu nenaručenih, no zbrinuti su – tvrdi dr. Novak za Večernji list. 

VIDEO Iskustva Zagrepčana: Razgovarao sam s operaterom Holdinga tri minute i to me stajalo 100 kn

Komentara 16

SA
SarumanovBrat
10:27 17.06.2022.

Ja ne znam koji je k tim ljudima. Cijeli život sam bio 3 puta u bolnici i to samo kad sam slomio nešto. Samo vade krv , ovo ono, dosadno im u životu pa idu po doktorima

VO
Votum
10:51 17.06.2022.

Kolikobje meni znano uvijek se za vađenje krvi sve naručuje u grupama s razmakom od pola sata, pa se sve to spoji, jer ih više od pola dođe bar 20 min. prije. Po mom iskustvu najbolje doći pred kraj. Ako se krv vadi od 7-9 dođeš u 9 manje 20.

KA
kažemja
09:51 17.06.2022.

Stajali nepomično??Jesu li disali?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije