Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRANKA GLAS:

'HDZ je napravio kaos, trebao bi prestati mrcvariti djecu, roditelje i obrazovanje'

Anka Mrak Taritaš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.05.2020.
u 11:48

Podsjećaju i da Vlada na odlasku i partner Milan Bandić nisu donijeli zakon i započeli obnovu grada i njegovih škola, a u nekima od njih nastava neće biti moguća ni cijele iduće školske godine.

GLAS je u ponedjeljak upozorio na potpuni kaos koji je HDZ-ova Vlada stvorila u sustavu obrazovanja, i to zbog posvemašnje i sada svima vidljive nesposobnosti ljudi koji taj sustav vode.

„Nejasne upute, kontradiktorne izjave, nerazumijevanje roditelja i njihovih nedoumica, sve smo od ministarstva čuli, osim jasne odluke i preuzimanja odgovornosti. Uz najbolju volju i maksimalan trud koji ulažu, ni učitelji i ravnatelji nisu razumjeli baš ništa od onoga što ministrica obrazovanja tobože poručuje", ističe GLAS u priopćenju.

Dodaje da je stoga potpuno nejasno kako bi onda roditelji to mogli i zašto bi uopće trebali.

Glas upozorava i da je poseban problem Zagreb u kojem je neupotrebljiva ukupno 21 škola, a i za ostale je upitno kakvi pregledi i s kojom sigurnošću nalaza su obavljeni.

Stoga, navode, učenici bi se, tri tjedna pred kraj nastave, trebali premještati u razne druge zgrade pa je tako šest zagrebačkih škola natrpano u zgradu MIOC-a.

Podsjećaju i da Vlada na odlasku i partner Milan Bandić nisu donijeli zakon i započeli obnovu grada i njegovih škola, a u nekima od njih nastava neće biti moguća ni cijele iduće školske godine.

Umjesto toga, tjeraju roditelje da donose odluke koje mogu presudno utjecati na zdravlje i sigurnost djece, i to dok informacije dobivaju od nesposobnih neznalica, smatra GLAS.

„Molimo Vladu i premijera Plenkovića da ne pokušavaju 'normalizirati' situaciju pred izbore preko fizičkog i mentalnog zdravlja i sigurnosti djece te da prestanu mrcvariti i njih, i roditelje, i obrazovanje. Vrijeme je da se zaključi ova školska godina, koju su upropastili već štrajkom, puno prije korone”, poručuje GLAS u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 3

PU
Pukovnik
12:08 25.05.2020.

Svašta ... prvo korona pa potres a sad su još i krmače počele pričati! Pa šta još slijedi?!

FM
fmica
18:04 25.05.2020.

down je teška bolest...

AO
ante.oreskovic75
08:10 26.05.2020.

Spreman sam dati doprinos fondu koji će omogućiti da se osobe kao ova šalju na liječenje neovisnim psihijatrima!Ona nikako ne može shvatiti gdje je njoj i takovim a mjesto,da bi se društvo oslobodilo treba joj pomoć!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije