Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'HDZ je napravio kaos, trebao bi prestati mrcvariti djecu, roditelje i obrazovanje'

Podsjećaju i da Vlada na odlasku i partner Milan Bandić nisu donijeli zakon i započeli obnovu grada i njegovih škola, a u nekima od njih nastava neće biti moguća ni cijele iduće školske godine.
25. svibnja 2020. u 11:48 3 komentara 177 prikaza
Anka Mrak Taritaš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

GLAS je u ponedjeljak upozorio na potpuni kaos koji je HDZ-ova Vlada stvorila u sustavu obrazovanja, i to zbog posvemašnje i sada svima vidljive nesposobnosti ljudi koji taj sustav vode.

Zagreb: Politička platforma Možemo o ključnim problemima u obnovi Zagreba aktivisti i oporba 'Djeca idu sutra u škole koje nisu sigurne. Zašto se kockaju tuđim životima?'

„Nejasne upute, kontradiktorne izjave, nerazumijevanje roditelja i njihovih nedoumica, sve smo od ministarstva čuli, osim jasne odluke i preuzimanja odgovornosti. Uz najbolju volju i maksimalan trud koji ulažu, ni učitelji i ravnatelji nisu razumjeli baš ništa od onoga što ministrica obrazovanja tobože poručuje", ističe GLAS u priopćenju.

Dodaje da je stoga potpuno nejasno kako bi onda roditelji to mogli i zašto bi uopće trebali.

Glas upozorava i da je poseban problem Zagreb u kojem je neupotrebljiva ukupno 21 škola, a i za ostale je upitno kakvi pregledi i s kojom sigurnošću nalaza su obavljeni.

Samsung S20 USPOREDNI TEST Može li mobitel zamijeniti skupi fotoaparat?

Stoga, navode, učenici bi se, tri tjedna pred kraj nastave, trebali premještati u razne druge zgrade pa je tako šest zagrebačkih škola natrpano u zgradu MIOC-a.

Podsjećaju i da Vlada na odlasku i partner Milan Bandić nisu donijeli zakon i započeli obnovu grada i njegovih škola, a u nekima od njih nastava neće biti moguća ni cijele iduće školske godine.

Umjesto toga, tjeraju roditelje da donose odluke koje mogu presudno utjecati na zdravlje i sigurnost djece, i to dok informacije dobivaju od nesposobnih neznalica, smatra GLAS.

2 mjeseca od potresa Ignoriraju nas i ništa ne govore. A kamo će naša djeca u školu na jesen?

„Molimo Vladu i premijera Plenkovića da ne pokušavaju 'normalizirati' situaciju pred izbore preko fizičkog i mentalnog zdravlja i sigurnosti djece te da prestanu mrcvariti i njih, i roditelje, i obrazovanje. Vrijeme je da se zaključi ova školska godina, koju su upropastili već štrajkom, puno prije korone”, poručuje GLAS u priopćenju.

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • antonio:

    Svašta ... prvo korona pa potres a sad su još i krmače počele pričati! Pa šta još slijedi?!

  • fmica:

    down je teška bolest...

  • ante.oreskovic75:

    Spreman sam dati doprinos fondu koji će omogućiti da se osobe kao ova šalju na liječenje neovisnim psihijatrima!Ona nikako ne može shvatiti gdje je njoj i takovim a mjesto,da bi se društvo oslobodilo treba joj pomoć!