Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvještaj za 2015.

Broj milijardera brže raste među ženama nego među muškarcima

novac ilustracija
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
19.12.2015.
u 22:30

Žene postaju sve utjecajnije u obiteljskim poduzećima, dobrotvornim organizacijama i upravama kompanija

Ovih su dana UBS Group AG i PwC predstavili zajedničko dubinsko izvješće pod nazivom "Promjenjiva lica milijardera", u kojoj se razmatra uloga žena u izgradnji trajnog financijskog nasljeđa te način očuvanja bogatstva kroz više generacija.

Nalazi izvješća, koji se nastavljaju na UBS-ov i PwC-ov izvještaj za 2015. o milijarderima objavljen prošle godine u svibnju, otkrivaju da broj žena milijardera sve više raste, za razliku od njihova broja među muškarcima.

Žene u prosjeku upravljaju većim bogatstvom od muškaraca i postaju sve utjecajnije u obiteljskim poduzećima, dobrotvornim organizacijama i upravi. U izvještaju se također ističe prolaznost velikog bogatstva jer je samo 126 milijardera iz 1995. godine, odnosno samo 44%, zadržalo taj status do danas. Također naglašava strategije koje su ti milijarderi primijenili da bi izgradili i očuvali svoja trajna nasljeđa.

Komentirajući izvještaj, Josef Stadler, globalni voditelj usluga za osobe s izrazito velikim osobnim kapitalom pri UBS-u, rekao je da porast broja žena milijardera i azijskih milijardera u posljednja dva desetljeća stvara potpuno novu demografsku sliku milijardera, a ne vide se nikakve naznake da će se taj trend usporiti. Michael Spellacy, globalni lider za usluge upravljanja bogatstvom pri PwC-u, rekao je pak da izvješće ukazuje na to da trebamo ponovno razmisliti o staroj izreci da prva generacija izgradi poslovanje, druga ga učini uspješnim, a treća ga uništi. 

>>Superbogati Švicarci još bogatiji: Prosječno 'teže' dvije milijarde švicarskih franaka

>>Ova država je pretekla SAD po broju milijardera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije