Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Idu u Zagreb

Brodske mame traže čist zrak za svoju djecu

Konferencija za medije Brodskih mama o aktivnostima u borbi za čisti zrak
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
06.04.2018.
u 15:23

Ivana Smolčić Jerković je najavila prosvjed za čist zrak koji će za nekoliko tjedana organizirati u Zagrebu i za koji su već prikupili velik broj potpisa.

"U ovom trenutku svi trebamo stajati uz jednu politiku, a to je politika naše djece, naše budućnosti i našeg boljeg sutra" poručila je Ivana Smolčić Jerković iz Građanske inicijative Brodske mame. U spomen parku Prekinuto djetinjstvo u Slavonskom Brodu ona je najavila prosvjed za čist zrak koji će za nekoliko tjedana organizirati u Zagrebu i za koji su već prikupili velik broj potpisa.

Dodala je kako se nada da će građani iz svih dijelova Hrvatske podržati njihovu akciju. "Ovim postupkom želimo doprijeti do državnih institucija koje se nalaze u Zagrebu, a za koje smatramo da mogu i trebaju riješiti problem zagađenja zraka u Slavonskom Brodu" kaže Ivana Smolčić Jerković. Tom prilikom ona je najavila i akciju "Brođani za djecu" koju će u subotu, 7. travnja od 15 sati povodom Svjetskog dana zdravlja nekoliko građanskih udruga i inicijativa organizirati na brodskom Korzu.

Programom je obuhvaćeno razgibavanje, ples, pjevanje za djecu i pisanje poruka za čist zrak i čist okoliš. Mame će svojim mališanima praviti frizure, a bit ce postavljene i plahte na koje ce svako dijete moći ostaviti svoj otisak ruke kako bi, kad budu išli u Zagreb, pokazali da su njihova djeca stvarna. "Želimo proslaviti zdravlje u ovom nezdravom gradu, osvijestiti javnost o problemu zagađenja zraka i svima poručiti da ovo mora prestati", dodala je Smolčić Jerković

Komentara 13

LP
ljerka.p2911
15:46 06.04.2018.

I ove besposlene babe samo bi naslikavanja, jer da im je mozak iole veći od pilećeg znale bi da im je izlet u ZG gubljenje vremena budući da njihov zrak ovisi isključivo i samo o ruskom međedu kojeg boli dupe za narod s obje strane Save. Međutoa, i ove bi se besposlene polovnjače osladile naslikavanjem i cerekanjem po medijima. Samo ne znam što je njima tu toliko zabavno i smješno. Jadnice

DU
Deleted user
18:36 06.04.2018.

Kao slucajna mama izasla pred plenkovica s bebom u rukama i srcedrapajucim pitanjem o vodi, kad ono opet neka aktivistica s planom i pozadinom.... Kako ste prozirni....

DU
Deleted user
20:57 06.04.2018.

Koliko frustriranih ljudi ima ovdje, komentari puni mržnje i gnjeva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije