Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAJEDNIČKA AKCIJA U HRVATSKOJ I CRNOJ GORI

Brodovima u Hrvatsku prokrijumčarili 250 kilograma marihuane vrijedne 600.000 eura

Pula: Nedozvoljeno trgovali s više od osam tona duhana, policija našla i oružje i 6 kilograma marihuane
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/3
17.04.2024.
u 09:11

Za nabavku i organizaciju transporta većih količina marihuane bio je zadužen, kako se sumnja 27-godišnji Crnogorac, dok je posao 25-godišnjaka bio da u Hrvatskoj organizira preuzimanje i skladištenje droge te njezin prijevoz do kupaca.

Združena policijsko - tužiteljska akcija u Hrvatskoj i Crnoj Gori, rezultirala je s uhićenjem dvije osobe u Hrvatskoj i Crnoj Gori, zbog sumnje da su se u sklopu zločinačkog udruženja nabavili i preprodali najmanje 250 kilograma marihuane vrijedne oko 600.000 eura.

Tako se u najkraćim crtama može opisati dovršetak višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, koje je okončano ovaj tjedan uhićenjem 25-godišnjaka na području Dubrovnika te 27-godišnjaka u Crnoj Gori. Mladić koji je uhićen u Hrvatskoj u međuvremenu je ispitan na USKOK-u te doveden pred suca istrage Županijskog suda u Splitu radi određivanja istražnog zatvora. Istragu u Hrvatskoj vodi USKOK, a u Crnoj Gorici Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore.

Uglavnom, tužitelji sumnjaju da su se 25-godišnjak i 27-godišnjak od 27. prosinca 2022. do 14. ožujka 2023. povezali i udružili s više drugih osoba kako bi nabavljali i preprodavali veće količine marihuane. U svom "poslu", koristili su se  posebno nabavljenim mobitelima i aplikacijama te kriptiranom komunikacijom.

Za nabavku i organizaciju transporta većih količina marihuane bio je zadužen, kako se sumnja 27-godišnji Crnogorac, dok je posao 25-godišnjaka bio da u Hrvatskoj organizira preuzimanje i skladištenje droge te njezin prijevoz do kupaca. Droga se krijumčarila i brodovima morskim putem iz Crne Gore u Hrvatsku, nakon čega se skrivala i potom prevozila do kupca. Sumnja se i da su njih dvojica  izdavala naloge drugim osobama koje su u krijumčarenje marihuane bile uključene, pa su im nalagale da marihuanu prevoze u vozilima koja je 25-godišnjak unajmio.

Nadalje, 25-godišnjak se sumnjiči i da je prilikom transporta marihuane bio neka vrsta prethodnice, vozeći ispred automobila koji su prevozili drogu te pazeći  da ne naiđe policija. USKOK navodi da je na spomenuti način u tri navrata u Hrvatsku prokrijumčarena nepoznata količina droge, dok je policija u dva navrata oduzela 250 kilograma marihuane prokrijumčarene u Hrvatsku.

U Hrvatskoj počelo glasovanje na parlamentarnim izborima 2024.

Komentara 1

SB
Slavenski_brat
12:34 17.04.2024.

Iskreno nakon 15 godina u inozemstvu i provedenih niti pola godina u HR razmisljam o istom. Jednostavno mislim da je to najispravniji nacin borbe protiv nepravde

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije