Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreno pismo

Brođani zbog onečišćenja traže reakciju predsjednice, Vlade i Sabora

rafinerija
Ivica Galovic/PIXSELL
27.01.2016.
u 15:23

- Apeliramo da se ozbiljno shvati opasnost i da se hitno donesu konkretna rješenja za Slavonski Brod. Sedam godina čekanja bez ikakvog rezultata djeluje zaista sumorno – navodi se u pismu.

Poduzmite nešto, Brođani više ne mogu trpjeti! I mi imamo ustavno pravo na čist zrak, zdravlje i život - ističe se u otvorenom pismu udruge Eko-Integral upućenom predsjednici, Vladi i Saboru.

Revoltirani najnovijim zastrašujućim stanjem brodskog zraka, (ne)suradnjom Rafinerije, negiranjem onečišćenja od strane RS i ruskog vlasnika i neefikasnog rješavanja problema s hrvatske strane, Brođani su čelne institucije hrvatske države još jednom upozorili na svakodnevnu prisutnost otrovnih onečišćenja i sve veću ugroženost osjetljivih skupina poput djece, starijih te osoba s alergijama i kroničnim bolestima.

- Apeliramo da se ozbiljno shvati opasnost i da se hitno donesu konkretna rješenja za Slavonski Brod. Sedam godina čekanja bez ikakvog rezultata djeluje zaista sumorno – navodi se u pismu.

>> U Slavonskom Brodu Razina lebdećih čestica u zraku prekoračena već 12 puta

Komentara 6

JU
Jurica1050
18:38 27.01.2016.

Tijekom rata tadašnji vlastodršci su odlučili žrtvovati Bosansku Posavinu . U Grazu se mafija dogovori o razmjeni teritorija nakon čega Radovanovi dobiše Posavinu na pladnju . E sad plaćamo cijenu te diletantske nagodbe .

SS
sokac sa drave
16:28 27.01.2016.

Bradjani moji propustili ste sansu u povjesnom trenutku.Kada je Brod granatiran iz svega moguceg orudja bilo je legitimno taj izvor zagadjivanja sravniti sa zemljom i siguran sam da nitko nikada vise tu preko save nebih izgradio rafineriju.Danas bih udisali cisti zrak iz Bosne.Hocu reci sami ste si krivi.

AN
anonimus00
15:35 27.01.2016.

ovo je sramotno.bio sam prije nekoliko dana u Brodu,nad gradom se vidi oblak smoga a tek smrad..uf..blokirajte GP i auto cestu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije