Naslovnica Vijesti Hrvatska

Brođanka: Natočila sam vodu i na površini se pojavila masna mrlja

Natočila sam jučer poslijepodne u 17 sati i već oko 21 sat vidjela se manja količina masnoće. Jutros je na površini vode u sredini čaše vidljivo formirana masna mrlja, ispričala je Brođanka.
18. travnja 2018. u 13:28 16 komentara 1613 prikaza
Voda iz Slavonskog Broda
Foto: EBrod.net
Pogledajte galeriju 1/2

Stručno povjerenstvo za vodu namijenjenu ljudskoj potrošnji na svojim službenim stranicama (Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo) još 9. travnja obavijestilo je javnost da se voda na području Slavonskog Broda smatra zdravstveno ispravnom te da se može  koristiti za piće i ostale potrebe kućanstva. No, brojni građani pitaju se je li tome zaista tako.

Brođani prosvjeduju na Markovom trgu zbog onečišćenog zraka i vode Ispred Vlade Brođani prosvjedovali pa razgovarali s Plenkovićem: 'Mi vas plaćamo - vi nas trujete'

Posebice kad se dogodi ono što se dogodilo jednoj građanki iz naselja Zrinski-Frankopan. Ona je vodu iz slavine natočila u čašu jučer u 17 sati i nakon nekog vremena na površini se pojavila masna mrlja, piše EBrod.

Voda iz Slavonskog Broda | Autor : EBrod.net Foto: EBrod.net

– Čula sam od ljudi da je voda masna, ali da se to vidi tek kada malo odstoji. Natočila sam jučer poslijepodne u 17 sati i već oko 21 sat vidjela se manja količina masnoće. Jutros je na površini vode u sredini čaše vidljivo formirana masna mrlja – ispričala je Brođanka za EBrod te dodala:

– Netko ipak nešto krije, nemoguće da je voda ispravna, a tako masna, ne može to biti samo kod mene. Otkako je objavljeno da je voda ispravna, kombinirali smo, pili flaširanu vodu, ali i vodu iz slavina. Od jutros, kada sam vidjela kako izgleda, sigurno je više neću piti, a ovaj uzorak planiram odnijeti u Zavod za javno zdravstvo – kazala je.

Inače, u Zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije građani mogu dobiti bocu za uzorkovanje i odnijeti vodu na analizu.

Viktor Simončić Stručnjak za okoliš 'Puknuće cjevovoda nije dovelo do zagađenja vode u Slavonskom Brodu' EKOLOŠKI INCIDENT Slavonski Brod protiv Croduxa: Neovisna analiza pokazuje veliku koncentraciju ulja Tvrtka Crodux održala konferenciju u vezi onečišćenja vode u Slavonskom Brodu 'INTERVENCIJA JE PROVEDENA STRUČNO' Crodux odbacuje odgovornost za zagađenje vode u Slavonskom Brodu Okrugli stol Duspara: Ne možete nas iz Grada napadati i prozivati za nebrigu

 

OSVOJITE MAKEOVER
Žudite za promjenom? Prijavite se na naš makeover i osvojite CCC cipele i torbicu

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar PLENKI
  PLENKI:

  Slavonce kao da se namjerno truje i zrak i voda sao da ih se otjera da bi se naselili istocni SUSJEDI! Sto nisu ratom eto uspjevaju ovim nacinom,cak su u vladi a najveci paradoks je da sami slavonci u 90% ... prikaži još! slucaja glasaju za HDZ koji je opustosio slavoniju.

 • znam:

  Nemojte piti tu vodu. Boja mrlje ne moze biti od masti zivotinjskog ili biljnog podrijetla za prehranu. Tipicna boja naftnih derivata. Mogucno je da je oneciscenje neki zaostatak u cijevima ali trebat ce dosta vremena da voda bude potpuno cista (mozda mjesecima).

 • sokac sa drave:

  igorl,atilla,sudbinaPozdrav kamenjarci kako makija,suhozidi i poskoci.Slavonci dobro znaju od kud vjetar puse.