Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVNI UPIS

Brkić će morati na prijemni, možda i na državnu maturu

Milijan Brkić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
03.04.2014.
u 20:13

Iz HDZ-a su rekli da Brkić mora ponovno napisati diplomski rad, no čini se da ipak neće biti tako

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, kojemu je zbog prepisivanja poništena diploma, morat će, ako mu Upravni sud ne uvaži žalbu, napisati novi diplomski rad, ponovno polagati prijamni ispit da bi mogao upisati visoku školu, a možda čak i položiti državnu maturu, prenosi Novi list.

Iako su iz HDZ-a nakon vijesti o poništenju rekli da Brkić samo mora ponovno napisati diplomski rad, prema tumačenju pravnika akademske zajednice i nadležnog ministarstva Visoka policijska škola, slijedom odredbi Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, "mora oduzeti akademski ili stručni naziv osobi za koju se utvrdi da je plagirala, a potom samostalno odrediti daljnji postupak temeljem kojega će osobe koje su plagirale završne radove ostvariti pravo na ponovno stjecanje oduzetog akademskog ili stručnog naziva, odnosno akademskog stupnja, a pritom osobe koje više nemaju status studenata jer su završile studij, imaju mogućnost završetka samo ako ponovno upiše studij, a eventualno uz mogućnost da im se već položeni ispiti priznaju kao valjani, uz uvjete koje propiše visoko učilište, o čemu opet odlučuje visoko učilište".

>> Brkić: Da se Milijan Brkić bavi drugim poslom, ove afere ne bi ni bilo

>> Milijan Brkić: Jovanović ima nekakav problem sa samim sobom

Komentara 75

KA
Kakma
21:06 03.04.2014.

Vaso sta rade sve od tebe,jos ce te pitati" Jesi li ti uopce pismen " Ne daj se domoljube.

IV
IvanaKnin
22:12 03.04.2014.

SMRTBOLJŠEVIZMU je zasigurno sam Željko Jovanović, ista retorika i od svih institucija smeta mu jedino HAZU ,na koju jedino nije uspio šape staviti pa je smislio da akademici moraju u mirovinu da ustupe mladim drugovima mjesto.

IV
IvanaKnin
21:26 03.04.2014.

Drugovi su u panici, shvatite ih, nakon osvajanja izbora bili su uvjereni da je HDZ gotov, gotovo sve medije kontroliraju, ali svaki put se preračunaju, od bijesa i mržnje oni nemogu ništa napraviti dobro za državu kad tu državu istinski preziru i nisu je nikad željeli.Zato izmišljaju unutarnjeg neprijatelja, ustaše , crkvu, hrvatski jezik,branitelje ,misleći da će ih u EU dočekati ko nekad u Beogradu, ali na njihovu žalost nema više Jugoslavije, sada smo u EU.Panika , sada bi i Srbija i BiH trebale mimo procedure da se stvori ravnoteža.E ,pa ne može više drugovi, nova su pravila igre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije