Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glavni tajnik HDZ-a:

Brkić: Da se Milijan Brkić bavi drugim poslom, ove afere ne bi ni bilo

Milijan Brkić Vaso
Foto: Osječka TV Screenshot
1/2
03.04.2014.
u 10:16

U TV emisiji Bujica glavni tajnik najveće oporbene stranke, kojemu je poništena diploma, ocijenio kako je to napad na njega kao glavnog tajnika i na stranku. Ponovio je da će podignuti tužbu protiv Visoke policijske škole i ustvrdio da je aktualna Milanovićeva vlada nevjerodostojna

– Ovo je napad na mene kao glavnog tajnika HDZ-a i napad na stranku. Da se Milijan Brkić bavi drugim poslom, do ovoga ne bi došlo  –misli glavni tajnik najveće oporbene stranke Milijan Brkić Vaso o poništenju svoje diplome, što je prošloga tjedna napravila Visoka policijska škola, a on se suočio s lavinom reakcija da je falsifikator.

U intervjuu u TV emisiji Bujica na Osječkoj TV Brkić je ponovio kako je nakon primitka rješenja o poništenju diplome angažirao odvjetnika i da će podići tužbu na Upravnom sudu, tražeći zaštitu.

 – Hvala Bogu da u ovoj državi postoje i institucije iznad ovih ispolitiziranih, zatražit ću zaštitu na sudu i nadam se da će ta odluka Policijske akademije biti poništena  – izjavio je Brkić, ponovivši da  je završni specijalistički rad radio nakon odslušanih svih predmeta i položenih svih ispita.

– To je samo jedan kamenčić u mozaiku studija. Ja sam bio među 5 najboljih studenata u generaciji na fakultetu. Nakon svih položenih ispita prionuo sam izradi svog specijalističkog završnog rada. Izradio sam ga temeljem uputa i materijala koje sam dobio od mentora. Koliko se sjećam, više puta sam ga dorađivao, davao mentoru koji mi je rad vraćao... – kazao je Brkić i podsjetio da mu ni mentor ni tročlano povjerenstvo nisu "signalizirali da bi to mogao biti rad upitne kvalitete ili problematičnoga sadržaja".

– Dobio sam diplomu, nisam je falsificirao kao što mi premijer imputira,  diploma je potpuno legalna, stečena na Visokoj policijskoj školi  – ustvrdio je glavni tajnik HDZ-a.

Osvrćući se na afere SDP-ovih političara Marine Lovrić Merzel i Željka Sabe i komentar premijera Milanovića da o tim slučajevima ne zna dovoljno, Brkić je istaknuo:

– Očito je to netransparentan pristup premijera koji daje izjave ovisno o trenutku – kad su u pitanju istrage u koje su uključeni dužnosnici drugih stranaka, sruči se sva sila lijevih političara i režimskih medija, a kad su u pitanju SDP-ovci, onda ti slučajevi ne postoje i onda nema potrebe za ikakvim ostavkama i očitovanjima. Kada su u pitanju njegovi, onda svima vjeruje i ne postoje slučajevi, a kad su drugi u pitanju, onda se produciraju afere.

Brkić također ocjenjuje da je "aktualna koalicijska vlast nevjerodostojna. Pričaju jedno, ali kad se nešto dogodi u njihovim redovima, zatvaraju oči i za sve loše krive HDZ, a on nije na vlasti već više od dvije godine!"

Govoreći i o svojoj policijskoj karijeri, Brkić je priznao da nije ni želio raditi u policiji, nego ga je tamo doveo splet životnih okolnosti.

 – Uključio sam se u policiju 1991. nakon završene elektrotehničke škole, no nije to moje zanimanje, nitko od nas nije rođen da cijeli život radi jedan posao  – zaključio je Milijan Brkić.

Komentara 71

Avatar johny21
johny21
14:16 03.04.2014.

Brkić je prepisao svoj diplomski, a Mercel je nevina, imam neki osječaj da će doći do obrata u oba dvije situacije!!

SV
sina.vt
13:17 03.04.2014.

obična diverzija, sudite čovjeka po zaslugama i obratite pozornost na rastući problem nezaposlenosti i nesposobnost vladajuće ekipe

Avatar mili99
mili99
11:13 03.04.2014.

To za lopove i kriminalce možete primjeniti samo na aktuelnu vlast. Covjek nije pocnio kazneno djelo i otvoreno je progovorio o temi. Zasto se ne javi njegov mentor i obrazlozi sve... Dok se sdp-ovci ne zele odreci svojih ocitih lopova, hdz se davno odrekao takvih i ogradio se od njih. Sad se pokazuju prava lica...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije