Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Piju, tuku se...

Britanski vojnici divljaju po Zadru: U dvorištu pokušali dohvatiti dječaka, otac ih napao

Zadar
Foto: Filip Brala/PIXSELL
03.07.2019.
u 10:07

Tko zna što su oni htjeli s tim djetetom. Možda su se htjeli samo igrati, a možda su im namjere bile drukčije, kaže Velibor Čubrić iz Petrčana.

Britanski padobranci, pripadnici britanskog ratnog zrakoplovstva Kraljevskih zračnih snaga, od prošlog ponedjeljka sudjelovali su u dvadesetak javnih izgreda u Zadru i okolici kamo su stigli na odmor iz Udbine nakon vojnih vježbi NATO-ovih snaga.

Iz Veleposlanstva Velike Britanije u Zagrebu poručili su da je pokrenuta istraga, no nisu rekli hoće li izgrednici biti kažnjeni zbog svog ponašanja, piše Slobodna Dalmacija.

– Britanska vojska postavlja najviše standarde ponašanja i očekuje od svojih pripadnika da se tih standarda pridržavaju u svakom trenutku. Svjesni smo medijskih izvještaja u kojima se spominju incidenti iz Zadra. U vezi s tim poduzeta je istraga – poručili su iz Veleposlanstva Velike Britanije.

Britanci su, između ostalog, urinirali na ulici, divljali u kafićima, nisu plaćali račune, vulgarno se ponašali prema djevojkama, bili nasilni i narušavali javni red i mir. Petorica su na Prekršajnom sudu u Zadru kažnjena novčanim kaznama.

Jedan od takvih incidenata, prema riječima predsjednika Mjesnog odbora Petrčane Velibora Čubrića, dogodio se prošlog vikenda. Četiri pijana ili možda drogirana vojnika upala su u dvorište privatne kuće u Petrčanima. U tom trenutku u dvorištu se nalazio trogodišnji dječak, sin vlasnika kuće. Jedan od vojnika prišao je djetetu i pokušao ga dohvatiti. U tom trenutku na njega je nasrnuo djetetov otac i zadao vojniku nekoliko snažnih udaraca. Nakon očeva napada, četvorica britanskih vojnika udaljila su se iz dvorišta u nepoznatom smjeru. U policiji nisu dobili dojavu o tom događaju.

– Tko zna što su oni htjeli s tim djetetom. Možda su se htjeli samo igrati, možda netko od njih kod kuće ima isto dijete i nedostaje mu, a možda su im namjere bile drukčije. Uglavnom, otac djeteta ih je napao i jednoga je dobro izudarao – kazao je Čubrić.

Isto tako, trojica 19-godišnjih Zadrana prijavila su policiji da ih je u noći na petak napala skupina pijanih britanskih vojnika dok su se zabavljali na Trgu pet bunara, ispred poznatog noćnog kluba. Lakše su ozlijeđeni dok su Britanci pobjegli.

Neki svjedoci tvrde da je u ponedjeljak jedan britanski vojnik nogom odvalio kameni stup na šetnici ispred crkve sv. Marije u Zadru.

U posljednjem incidentu koji je prijavljen u utorak, oko 9.30, britanski vojnici navodno su remetili red i mir na zadarskoj rivi. Policija ih nije zatekla na mjestu incidenta.

Komentara 65

DU
Deleted user
10:52 03.07.2019.

Eto to je što imamo od NATO-a, EU itd.

GV
golub Vaso
11:58 03.07.2019.

to su naši NATO prijatelji

RO
referendum..o..autonomiji
12:00 03.07.2019.

Di su sad ovi što napadaju šetače zbog naglaska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije