Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIRAO JE PO KOLJENU

Britanski ministar podnio ostavku zbog spolnog uznemiravanja

Foto: Reuters
01.11.2017.
u 22:47

Sve veći broj žena i muškaraca koji rade u britanskom parlamentu žali se na nedostojno ponašanje zastupnika

Britanski ministar obrane Michael Fallon dao je ostavku rekaši da nije ispunio standarde koje zahtjeva njegov položaj, što je prva ostavka u skandalu povezanim sa spolnim uznemiravanjem u parlamentu.

Sve veći broj žena i muškaraca koji rade u britanskom parlamentu žalilo se na nedostojno ponašanje zastupnika, ohrabreni sličnim optužbama protiv holivudskog producenta Harveya Weinsteina.

Fallon se ranije ovaj tjedan ispričao što je radijsku novinarku 2002. dirao po koljenu.

U ostavci poslanoj premijerki May napisao je da je posljednjih dana bilo puno pritužbi na račun zastupnika, uključujući "neke koje se tiču mog ranijeg ponašanja".

"Brojne su neistinite, ali prihvaćam da u prošlosti nisam ispunjavao standarde koje se traže od pripadnika oružanih snaga. Razmislio sam o svom položaju i dajem ostavku na dužnost ministra obrane", rekao je Fallon.

Premijerka May je odgovorila da cijeni "karakterističnu ozbiljnost" kojom je Fallon razmotrio situaciju u kojoj se našao i "primjer koji želi postaviti za vojnike, žene i druge".

Ona je ranije u srijedu u parlamentu istaknula da će poduzeti mjere svaki put kad se pojave optužbe i dokazi o spolnom uznemiravanju.

Komentara 5

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
23:28 01.11.2017.

Očito britanski ministar ne pozna dobro bon ton. Da je ovaj, umjesto hvatanja za koljeno, turio novinarki prst u rektum, to bi se tretiralo kao pozdravljanje, a prema hrvatskoj sudskoj praksi.

Avatar nekakav
nekakav
10:30 02.11.2017.

kad bude u javnom sektoru stvarna ravnopravnost spolova, onda će i ovog biti manje. sve dok žene čine više od 75% zaposlenih u javnom sektoru (znači, ne u onom gdje se rinta!), takve stvari će biti uobičajene. ovo je inače osveta trumpa svim ljevičarima i liberalima, koji ga napadaju zbog izmišljenih stvari, bez ikakvih dokaza. i baš je slatka. za pol godine čitat ćemo članke kako je clintonica vrijeđala tamo neke čuvare u bijeloj kući, i to će se okrenuti na napad na muškarce. ja čekam. što se sad tu pjenite, bunite, protestirate, vi žene, radije se zapitajte što postižete izazovnim odijevanjem. čemu to služi, da budete prava 'mačka' na poslu, da vas svi gledaju? ja jesam totalno kul, i meni je baš super kraj sebe vidjeti kolegicu 'izazovno odjevenu', jer ja nemam problema sa držanjem nagona u nekim okvirima, ništ mi ne fali u životu, pa da moram zagrabiti sa strane. ali ima jako puno onih koji curu obučenu 'na izvolte' doživljavaju sasvim pogodnom za flert i nešto više. jer, ruku na srce, minica se ne nosi radi neke penzionerke u redu za socijalne naočale. davno je rekao neki naš novinar, svatko ima guzicu, ali je ne pokazuje svima. neka pozicija u firmi ili u politici čovjeku daje moć. a imati moć u svojim rukama je vrlo opasna stvar, i zahtjevna. pogledajte sami sebe, i priznajte si što radite kad imate moć nad nekim ili nečim. demonstracija moći je svakodnevna, od vas za volanom malo boljeg auta, gdje 'pokažete' nekome u jugiću ili stojadinu, možda starom opelu...

SD
sdpesticid
06:18 02.11.2017.

odgovnornost i moral, da.. pukla cijev u stanu i gunja, ''pozdrav prstom u rektum'', razdjelnici, sinkopa.. da, nije u pitanju neka daleka zaostala država..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije