Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kradljivci umjetnina

Britanki vraćene vrijedne slike ukradene iz kuće u Oprtlju

umjetnine
PU Istarska
16.04.2013.
u 17:42

Nakon četiri mjeseca kriminalističko je istraživanje okončano, a dvojica Istrana završila su iza rešetaka.

Od prosinca prošle godine, kad je 76-godišnja Britanka, vlasnica kuće u Oprtlju, prijavila krađu pet umjetničkih slika veće vrijednosti iz kuće, bujska je policija "u tišini" tragala za kradljivcem umjetnina sumnjajući da je u poslu imao i pomagača.

Nakon četiri mjeseca kriminalističko je istraživanje okončano, a dvojica Istrana završila su iza rešetaka. Za krađu slika s motivima prirode i dvoraca, starih više od stotinu godina, osumnjičen je 34-godišnjak s područja Tara čiji je kompanjon, 34-godišnji muškarac s područja Poreča slike nakon krađe "spremio" pa ga policija sumnjiči za prikrivanje. Muškarac iz Poreča prvi je uhićen potkraj veljače.

Kod njega su pronađene ukradene slike, spremljene na "sigurno", a prije tri dana, u nedjelju, policija je u Poreču pronašla i uhitila i 34-godišnjaka iz Tara koji je provalio u kuću u Oprtlju između 1. i 12. prosinca i odnio vrijedne umjetnine. U ponedjeljak navečer predan je pritvorskom nadzorniku PU Istarske. Slike su vraćene vlasnici.

>>Zadarska policija pronašla umjetnine ukradene još 1999.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije