Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokušao prodati

Zadarska policija pronašla umjetnine ukradene još 1999.

umjetnine
PU zadarska
19.04.2012.
u 11:41

Umjetnine su pronađene nakon pokušaja prodaje, a policija taji kod koga su pronađene

Zadarska policija pronašla je šest umjetnina ukradenih još 1999. godine iz radionice Konzervatorskog ureda u Zadru. Vrijedne umjetnine otuđene su u provali u svibnju 1999. godine iz Restauratorske radionice Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu kulturne i prirodne baštine, a za krađu je još 2000. godine bio prijavljen Momir M., 42-godišnjak iz Zadra.

Nakon 13 godina umjetnine su pronađene nakon pokušaja prodaje, a policija taji kod koga su pronađene. Riječ je o ikoni „Sv. Nikola“, dvjema drvenima skulpturama anđela, drvenoj skulpturi Bogorodice, ulju na platnu apstraktnog prikaza i pozlaćenog okvira te kopiji ikone „Poprsje Bogorodice“.

Vrijednost otuđenih umjetnina stručna komisija Konzervatorskog odjela u Zadru procijenila je na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
14:28 19.04.2012.

djelo kamocema i ramba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije