Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I DALJE SU ZABRINUTI

Britanci: Rusija jača obrambene položaje na jugu Ukrajine

Ukrajinski položaji kod grada Vuhledara
Foto: Stringer
1/5
13.02.2023.
u 10:59

Crta bojišnice u Ukrajini duga je otprilike 1200 kilometara. Britansko ministarstvo obrane dnevno objavljuje izvještaje o ratu, čime se suprotstavlja ruskoj propagandi. Moskva optužuje London da provodi ciljanu dezinformacijsku kampanju

Rusija jača i proširuje svoje obrambene položaje u okupiranim područjima Ukrajine, reklo je britansko ministarstvo obrane u ponedjeljak, dok se bliži godišnjica početka ruske invazije. Ruske snage su "vjerojatno dodatno ojačale obrambene položaje" na južnoj bojišnici u Zaporiškoj oblasti i povećale broj ljudi, stoji u izvještaju obavještajnih službi, koje svakodnevno objavljuje ministarstvo.

"Unatoč trenutnoj operacijskoj usredotočenosti na središnji Donbas, Rusija je i dalje zabrinuta glede obrane krajnjih dijelova svoje produžene bojišnice", napisalo je ministarstvo.

Kada bi ukrajinske snage probile bojišnicu u Zaporiškoj oblasti, moskovski "kopneni most"  između ruske Rostovske oblasti i anektiranog Krima bio bi "ozbiljno" ugrožen. Ukrajinski uspjeh u istočnoj ukrajinskoj pokrajini Luhansk pak bi ugrozio ruski cilj "oslobađanja" Donbasa, u koji spadaju Luhansk i Doneck.

"Odlučiti koju od ovih prijetnji treba učiniti prioritetom je vjerojatno jedna od središnjih dilema ruskih taktičara", reklo je ministarstvo.

Crta bojišnice u Ukrajini duga je otprilike 1200 kilometara. Britansko ministarstvo obrane dnevno objavljuje izvještaje o ratu, čime se suprotstavlja ruskoj propagandi. Moskva optužuje London da provodi ciljanu dezinformacijsku kampanju.

VIDEO Trenutak kada su na spasilačku službu pale krhotine

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
11:08 13.02.2023.

Britansko ministarstvo obrane kaze, da dok Bakhmut lagano pada u okruženje, Rusi razmišljaju od opasnosti od ukrajinskih napada - neprocijenjivo 🤣😂

DU
Deleted user
11:40 13.02.2023.

ponedjeljak,novi radni dan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije