Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 211
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Upozoren sam na optužnicu s mojim imenom'
Povratak na članak

Brigadni general HV-a Vinko Štefanek: Postrojbe HVO-a u Orašju bile su pod zapovjedništvom HV-a

Postrojba HVO-a u Orašju bila je vrlo korektna. Čak naše zapovijedi o napadima nisu poštovali, kaže brigadni general Vinko Štefanek

Komentari 68

DU
Deleted user
20:44 05.11.2016.

Bosna je pradomovina hrvata.i hrvati su prvi autohtoni narod u Bosni.Bosna je bila vec od rimskih vremena katolicka zemlja. U srcu Bosne postojala je biskupija u Bistui danasnja Zenica u kojoj se biskup godine 533. zvao Andrija. Ovo je dokazz da je BiH i hrvatska zemlja od pamtivijeka i da smo bili svoji na svome braneci svoju zemlju i svoj narod i da nismo mogli biti agresori na svome.

VL
BJ
Bjelovar112
20:52 05.11.2016.

Gospodo Slobodanu Praljku nemate sto zamjerati jer sve je dao i svoju zadacu odradio . A sto je zauzvrat dobio ? Osuđen i jos mora i odvjetnika sam platiti samo zato jer je slusao zapovijedi . No kako nema pok.Šuška ni Djeda Janka ostao je Slobodan kriv za sve .

VL
Avatar darkkati
darkkati
21:44 05.11.2016.

Bosna je hrvatska djedovina.

VL
Avatar mama mia
mama mia
21:48 05.11.2016.

Do jučer smo optuživali zločine iz vremena '45 a vidi s čim se danas bavimo sa zločinima iz bliže povijesti nikad kraja zločinima

VL
IS
isuskristkomunist
05:21 06.11.2016.

Tko je ubijao i silovao neka odgovara. Mislim da za individualne zlocine nema zapovjedne odgovornosti jer silovanje i palez se ne zapovijeda, to rade odmetnute postrojbe i pojedinci. Tko je to radio neka visi. Ne ga braniti jer da je netko vasu mater ili sestru silovao vi bi isto trazili da pocinitelj visi. Nemojte tu sad duple standarde postavljati.

VL
HL
HV_LAKI102
00:16 06.11.2016.

Oni koji su rusili nasa sela i gradove, i oni koji 92 nisu ni pokusali to sprjeciti, nemaju pravo na jurisdikciju na tim prostorima .RS je fasisticka tvorevina koja je okupirala velik dio hrvatske teritorije u BiH i uskoro cece morati da vrati opljackano.Plenkovic je najavio istim sta ih uskoro ocekuje i da ce RH sve uciniti da zastiti Hrvatski puk u BiH od vukova sa istoka koji imaju isti cilj i imidz.Jedni su devedesetih pustali brade i ubijali,pa ih onda obrijali kad su postigli cilj, a moderni svjet im to priznao,dok kod ovih drugih je sada u modi duga brada i ubijaju samo na drugim frontovima, a uskoro ce i frizeri imati posla jer Mosul je pred padom,samo je pitanje vremena.Oduvjek sam bio na strani muslimana i drzao ih za velike prijatelje jer smo pod istim stjegom ginuli na posavskom ratistu a oni nama danas ponovo kao nekad zabijaju noz u leda i to samo zato sto je Plenkovic najavio reviziju Dejtona i novi entitet za hrvatski puk.U igri je visa politika,srbi su nam uzeli sto su htjeli devedesetih silom a muslimani su rijesili da to naprave u miru na duze staze.Hrvati su poslije 45 bili kaznjeni u citavoj bosni tako da nisu imali sanse da se vise obrazuju,nisu imali prilike da ucestvuju u izvrsnoj vlasti,nije ih bilo u policiji,sudstvu,nije ih bilo nigdje,osim u Crkvama koje su cvjetale u to vrijeme a mi smo tonuli sve dublje i dublje, trazeci spas u bjelom svjetu i bas kad smo malo progledali dosla je srbska agresija i uzela svoj danak od kojeg cemo se tesko oporaviti.Hrvatski puce,zbijmo redove,izborimo se za svoj entitet,okrenimo se Hrvatskoj,zastitimo svoju zemlju,nema prodavanja onima koji zele da nestanemo sa svojih vjekovnih ognjista,uzmimo svoju sudbinu u svoje ruke.Samo sloga,Hrvatska i NATO nas mogu spasiti od istocnih fasista i lopovcina.

VL
Avatar croatxl
croatxl
06:50 06.11.2016.

Cestitam Vinko sad si pravi gospodin,istinu treba reci a,ne drugima podvaljivati.Pitanje svi pitanja je,kada ce Kruljac odgovarati za pljacku Bosanske posavine on ali i mnogi drugi iz HV.Postovana gospodo Hrvatski generali,vi ste bogovski naplatili rat,danas ste medu najbogatijim generalima svi vojski svjeta.Danima nocima odvozeno je gorivo iz rafinerije u Bosanskom Brodu u Hrvatsku kome koje to radio prodavao naredio,zato su platili posavljaci,svoim imanjima svoim kucama svoim masinama itd itd.Kada ce neko odgovarati za prodaju dokumenata osobni karti putovnica Hrvatima Bosanske posavine,gospodo mnogi su se obogatili na racun tragedije posavljaka.

VL
ME
Meter
21:33 05.11.2016.

Stiže istina, stižu računi... platit će ga sitna boranija

VL
SS
S.Savić
02:22 06.11.2016.

Ono što je nekad bilo sastavni dio Hrvatske sada pripada Srbima i ostataka Osmanlija zbog naših povijesni, uskoumnih političkih manevara - sami smo krivi. Ako i dalje vjerujemo da su Europa, NATO, SAD i MMF prijatelji Hrvata i da će će pomoći našoj stvari, mi smo na putu da izgubimo i ono što je ostalo od Hrvatske.

VL
BU
Bubalamala
07:31 06.11.2016.

Dobili smo " svilenu vladu sa svilenim premijerom " pa nam se susjedi smiju.

VL
SC
Schlosser
07:47 06.11.2016.

Orasje nije palo jer su tamo bili dijelovi 4 brigade HVO-a,101 Bosansko Brodska,102 Odzacka,103 Derventska i 106 Oraska.Bosanska posavina je pala politicki jer nije bilo interesa da je se brani i prepustena je Srbima za koridor a kada su Posavske postrojbe shvatile da se sa njima trguje i kada je HR shvatila da nece dobiti ono sto je dogovoreno sa Srbima,Orasko podrucje je dobilo potrebno naoruzanje i moglo se obraniti sto potvrdjuje izjava od strane HV-a u vrijeme Srbske operacije Osveta:Udrite ih svim sredstvima,ne mozete potrositi streljiva i granata koliko vam mi mozemo poslati.Da je tako bilo kada su Posavske opcine padale,danas bi citava Bos.Posavina bila u sastavu Federacije i veci dio naroda bi se vratio kao sto je npr.slucaj sa Odzakom koji je vracen poslije podpisivanja Daytonskog sporazuma zahvaljujuci gos.Kresimiru Zubak.

VL
JU
Jugonostalgičar
21:10 05.11.2016.

Ovdje se izgleda niko ne bavi istinom:jesu li neki civili pobijeni ili nisu? Ako jesu, onda netko mora biti odgovoran. Ako nisu optuženi, onda su neki drugi. Ovdje se pričaju nebuloze o obrambenom ratu kao da je bitan karakter rata. Je li se to u obrambenom ratu mogu ubijati civili ili ratni zarobljenici. Istinu i pravdu zaslužuje svaka nevina žrtva rata.

VL
GV
golub Vaso
01:34 06.11.2016.

Praljak i ostala Hercegovina sanja treći entitet, to su pusti snovi koji su bosanske hrvate koštali opstanka. Zbog želja 20% hrvata Bih iz 1991. stalno smo u problemima.

VL
AB
abcdefghij
22:51 05.11.2016.

Lukavi su Bosanci. Evo njima i 10 svjedoka iz redova Hvo-a koji su rekli da je HR izvrsila agresiju nad BiH.

VL
ZL
Zlatko1947
08:21 06.11.2016.

Znači ipak su naše jedinice ratovale u BIH? Odkud sada to?

VL
ZA
zarac
14:49 06.11.2016.

Hahahaha. E, moji 'domoljubi', jel trebate pomoć Vesne Pusić da vam objasni par stvari..... Ja ću poginut od smijeha.

VL
FE
fefellerunt
20:51 05.11.2016.

još jedna u nizu privilegija dijela branitelja, da više ne mogu ni državu napuštati bezbrižno , u stvari po primjeru ovog generala već godinama. Tako je to kad se ulože trud i znanje za gomilu smrdljivog smeća - veliku većinu hrvata , koje da bi imalo što više otima od istih i ono malo što su zaslužili radom , te im u pravilu onemogućili rad u struci

VL
Avatar Tranquillo
Tranquillo
01:16 06.11.2016.

Dosadašnje analize šokačkih migracija, osim što nedvojbeno lociraju prazavičaj ovog etnosa u predjelu istočne i srednje Bosne, upućuju na udaljene pravce raseljavanja Šokaca. Široki geografski raspon na kojem se i danas nalaze iseljenici šokačke (i bunjevačke) provenijencije najrječitije o tome svjedoče. Publicist i putopisac Vladoje Ivakić je u knjizi «Šokadija u slici, pjesmi i prozi» (Zagreb, 1940.) zabilježio da Šokci nastanjuju: vinkovački, županjski, brodski, našički, donjomiholjački, kraj Đakovštine, Valpoštine, posavski dio novogradiškog kraja, cijelu bosansku Posavinu, zapadni i istočni Srijem, a u osječkom kraju Erdut, Aljmaš i djelomice Dalj. Šokački etnički element rasprostranjen je u Baranji te uz lijevu obalu Dunava u Bačkoj.

VL
ME
mehmed
14:59 06.11.2016.

Bosanci uhapse bosance za ratni zločin u bosni po nalogu bosanskog suda.Odakle hrvatske u ovoj priči.Šta će tek biti kada počnu optužnice protiv 1 i 5 gardiske brigade za ratne zločine u mostaru 93.Dolazili slavonci da ginu na oltaru tuđe domovine.

VL
BO
bosna
21:13 05.11.2016.

Znaci sad se otvoreno govori o agresiji. Zar ovo nisu dokazi protiv HV da je ucestvovala u ratu u BiH.I sto se onda bunite.?

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.