Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbi i Hrvati
Povratak na članak

Bratstvo i jedinstvo - od NOB-a do glazbe i Beljaka

“Čuvajte bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga”, vapio je Tito. Po toj kovanici nazivane su tvornice, škole, ceste, a šef HSS-a njome skuplja glasove ljevice.

Komentari 56

ST
stefj
23:38 08.01.2019.

Ajd jedan solidan članak... A bratstvo i jedinstvo? Imali smo to skoro 100 godina pa nije dobro ispalo za Hrvatsku, a Beljak to opet zaziva. Ne treba u svemu tome zaboraviti da se niti dan danas ciljevi Srbije, SPC i Srpskih stranaka u Hrvatskoj nisu promijenili niti najmanje. Metode možda da, ali cilj nikako... I onda se tima i takvima Beljak ide umiljavati? I to baš SPC koja niti danas ne priznaje postojanje Hrvatske, već čestita Božić vjernicima u Istri, Dalmaciji, Slavoniji, itd...

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:04 08.01.2019.

Pustimo sad te izlizane i otrcane skojevske pamfletiće, trenutna životna realnost potpuno je drugačija, skojevci su naj veći lopovi i razbojnici, ende, kraj priče, svo zlo dolazi od njih.

VL
CV
cvetkovic
23:04 08.01.2019.

Rece tito i poubija svirepo600000 hrvata koji su se predali toj ideologiji koja je propala(pardon jos zivi u necijim glavama) mladosti civila zena i dijece poslije drugog svijetskog rata bez suda i sudjenja (jedina krivnja HRVAT SI paff..)

VL
Avatar Apsalar
Apsalar
23:36 08.01.2019.

Nema bratstva i jefinstva i nikad ga nije ni bilo. Bila je komunistička partija, progon neistomišljenika, udbina ubojstva, kosovi doušnici, emigracija, represija, siromaštvo, i plašenje unutarnjim i vanjskim neprijateljima. Tito je rekao "Čuvajmo bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga."" Isus je rekao "Ako te desno oko sablažnjava, iskopaj ga i baci od sebe. Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo bude bačeno u pakao. "

VL
Avatar nisam_robot
nisam_robot
23:03 08.01.2019.

U tekstu je previse sugestivnoga izjednjacavanja naroda na "Balkanu" kojemu mi kulturoloski nikada nismo pripadali. Bratstvo i jedinstvo nije funkcioniralo samo zbog jednoga naroda a ne zbog svih. Samo jedan narod je krsio brutalno fair play u bivsoj Jugoslaviji. Samo jedan narod se prepotentno bahatio pametovao drsko svoju ne kulturu i neznanje drugima. Bez njih bi ta prica mozda ispala sasvim drugacije.

VL
PA
Pajdo
22:59 08.01.2019.

Sve spaliti sto postoji od te smrdoslavije KARCINOMA otrova proslosti.

VL
BB
branimir.bauer.9
23:03 08.01.2019.

"Mi smo more krvi prolili za bratstvo i jedinstvo naših naroda" - osobito poslije rata.

VL
CV
cvetkovic
23:30 08.01.2019.

puno puno je onih koje je ta krilatca kostala zivota samo ih je noc progutala....

VL
KO
koraknaprijed
23:36 08.01.2019.

Brastvo i jedinstvo nam je donijelo Jasenovac, Bleiburg,Vukovar, Srebrenicu, stotine tisuća nevinih zrtava i milione prognanih, samo bolesnim umovima moze falit takva zajednica.

VL
Avatar Apsalar
Apsalar
23:36 08.01.2019.

Nema bratstva i jefinstva i nikad ga nije ni bilo. Bila je komunistička partija, progon neistomišljenika, udbina ubojstva, kosovi doušnici, emigracija, represija, siromaštvo, i plašenje unutarnjim i vanjskim neprijateljima. Tito je rekao "Čuvajmo bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga."" Isus je rekao "Ako te desno oko sablažnjava, iskopaj ga i baci od sebe. Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo bude bačeno u pakao. "

VL
KA
kamenjar47
04:59 09.01.2019.

Ovo je preslo sve grnice zdravog razuma i postenog novinarstva. Ovako okivati u zvijezde jednog od najveci zlocinaca u povjesti covjecanstva. Fuuuj

VL
KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
23:43 08.01.2019.

Kak to nitko nespominju kakav je pravi cilj bio Broza???!!! Pa zar ste svi vi zaboravili ili ste namjerni izostavili da jeVilson Cercil taj koji je spasio tu staru Jugoslaviju od propasti pa je natjerao Broza da ju obnovi saa Novom Jugoslavijom. Dakle svi ste vi krenuli sa Visonom Cercilom u tu Novu Jugoslaviju a niste se pitali kakav je to cilj imao nas Broz iz Kumrovca. Pa zar ste svi vi zaboravili da je Broz započeo prvi provokacije protiv te Srpske Kraljevine Jugoslavije na Željeznici a potom zatvaran zbog tih provokacija pa potom se je htio pridružiti u HSS Radicu koji ga je odbio primiti radi provokacija i revolucionarnog karaktera protiv te Jugoslavije koju je i sam Radić prije uspostave obudovjelu sa svojim govorom u Hrvatskom Govoru i spomenuo da se nameću Beogradu i da Srljaju ko Guske u Gustu Maglu. Hoću spomenuti da je sam Radić shvatio da je pogriješio da nije primio Broza koji je imao doktrinu prema Karadjordjevu koji je svojatao BiH za koju je Radić i bio poginuo. Dakle trebamo shvatiti i tumačiti da novu Jugoslaviju je vratio Vilson Cercil kad je prisilio Broza da mu dokaze da je on taj koji ima iza sebe sve nacionalne snage te Jugoslavije koji su se borili u tom oslobodilačkom ratu da bi mu potpisao pravo na uspostavu nove Jugoslavije . Na drugoj strani u Beogradu ga je čekao Staljin i upitao Broza kako je prošao sa Cercilom. Dakle dali je svima bilo jasno da je Broz morao ići natrag u Jajce i stvarati tu Cercilljevu novu Jugoslaviju a ne svoj plan .

VL
ST
steve
07:56 09.01.2019.

Za Beljaka je najbolje da se preseli braci u srbiju , jer po njegovom nisu oni ratovali niti ubijali po hrvatskoj. Izgleda da se jucer probudio.

VL
Avatar Tito
Tito
22:56 08.01.2019.

E ovo mi se svđa. Čuvajte bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga. Ljubi vas vaš voljeni vođa

VL
AO
ante.oreskovic75
08:59 09.01.2019.

Koliko sam u zabludi,mislio sam da je samo Pernar teški bolesnik!Svoje pametnije iz SDPa tjeraju sami,tko će tješiti problem OVAKOVih pa da se više ne sramoti mi pred svijetom!

VL
KR
Kalkulirano riskantan
07:45 09.01.2019.

Mi smo more krvi prolili...kaže Tito...tek sad sam shvatio da je manje mislio na svoje, a više na onih 500 000 nerevolucionara koje je u ime tzv NOB-a i komunističke revolucije pobio ....od nas Hrvata preko svih ostalih - Srba, Slovenaca, Nijemaca...

VL
MI
miran
08:23 09.01.2019.

Kakav drek od teksta.

VL
Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
00:42 09.01.2019.

Srp i Cekic...

VL
PU
paul-umpe
11:53 09.01.2019.

gledaj elite kako je cista i utegnuta a vojska im bosa umirala od tifusa.fuj

VL
Avatar FranjoJosip
FranjoJosip
22:45 08.01.2019.

Ajde bravo, moram se sloziti, dobar clanak.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.