Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U (ne)milosti

'Branko Bedeniković ništa nije radio, a dobio ugovor do mirovine'

radnici_PXL_kar_120710_300
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
10.08.2012.
u 10:32

Za bivšeg tajnika Grada Karlovca moralo se 2011. pronaći radno mjesto u Toplani

Nakon što ga je direktor Denis Janžetić zbrinuo do prijevremene mirovine, direktor Gradske toplane Inoslav Latković pobrinuo se za Branka Bedenikovića valjda do pune mirovine – piše u pismu “radnika Toplane” upućenog na adresu Večernjeg lista.

Drugi na određeno

Ogorčeni na koji se način ‘biraju’ kadrovi iz propale za posao u novoj toplani, pitaju tko “gura” Bedenikovića. Radnica Mara Radović kaže da uglavnom nije ništa radio dok je bio zaposlenik Toplane.

– Opće je poznato da je sve pravne poslove radila pravnica koja nije dobila ugovor o radu u novoj tvrtki, nego je zbrinuta na određeno u Vodovod i kanalizaciju – kaže M. Radović.

Direktor Janžetić priznaje da Bedeniković u Toplani nije bio “angažiran u punom pogonu”.

– No, sve što je radio, učinio je besprijekorno – dodaje Janžetić.

Podsjetimo da je pravnik Bedeniković do 2010. godine, kada je proglašen neraspoređenim kadrom, radio u Gradu. Najprije član HDZ-a, a zatim HSS-a, dobio je posao u Toplani na način da je Grad zatražio Janžetića (HSS) da ga zbrine. Tome svjedoči i zapisnik sa sjednice Nadzornog odbora od 10. siječnja 2011. godine. To je tijelo, čiji je predsjednik bio Josip Časni (HSS), dalo suglasnost direktoru da se otvori novo radno mjesto, ono savjetnika za pravne poslove, “na koje bi se mogao rasporediti neraspoređeni djelatnik gradske uprave do ostvarenja prvih uvjeta za mirovinu.” Janžetić je obavijestio nadzorno tijelo da bi taj radni odnos trajao do srpnja 2012. godine. Latković (HDZ) potvrdio nam je da se Bedeniković našao među onima koji su dobili ugovore o radu s novom toplinarskom tvrtkom. Radno mjesto: savjetnik za pravne poslove.

– Ono jedino podrazumijeva zapošljavanje diplomiranog pravnika. Bedenikoviću je ponuđen ugovor o radu na određeno zbog njegova iskustva i stručne spreme – objašnjava Latković.

Gradonačelnik Karlovca Damir Jelić (HDZ) ne skriva da je traženo od Janžetića da zbrine neraspoređenog pravnika Grada.

– Slijedom dogovora sa sindikatom, Grad se zadužio da će dio neraspoređenih djelatnika zbrinuti. Poseban senzibilitet se pokazao za one koji su blizu uvjeta za mirovinu. Među njima je i Bedeniković – kaže Jelić.

No, onda se postavlja pitanje zašto se isti “senzibilitet” nije pokazao na slučaju upravnog pravnika Ivana Gotovca.

Prozvani ne odgovara

On je također proglašen neraspoređenim i, inače, nije član ni jedne političke stranke, a isto je tako ove godine ostvario uvjete za mirovinu.

Bedenikovića smo pokušali dobiti, ali bez uspjeha. Prvo nam se nije javljao, zatim je odbio naš drugi poziv, a na SMS koji smo mu poslali nije odgovorio.

Komentara 2

GL
glavo
12:46 10.08.2012.

Sramota

DU
Deleted user
13:10 10.08.2012.

Kao briga za čovjeka - Stvarno misle da smo budale ... Ali ničija nije gorila do zore pa neće ni vaša gospodo na vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije