Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glavni tajnik hdz-a

Branko Bačić o crnim fondovima: Jadranka Kosor nije me teretila

branko bačić (1)
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/4
02.02.2012.
u 15:05

Na pitanje smatra li da je šefica Jadranka Kosor sav teret novca iz crnih fondova prebacila na njega, Bačić je poručio da je to još jedan spin te poručio kako ga predsjednica u tom slučaju ničim nije teretila

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić demantirao je informaciju da je umirovljeni branitelj Vitomir Grozaj, donedavni šef osiguranja HDZ-a, dobio otkaz kao i da će poslove osiguranja 15. Općeg sabora stranke nadzirati kažnjavani kum Jadranke Kosor, predsjednik Hvidre Novi Zagreb Valentin Rajković.

Prema Bačićevim riječima Grozaj je u stranci bio zaposlen na određeno, a ugovor mu je istekao 31. 12. te je stranka odlučila da mu se ugovor ne produži nego da se na njegovo mjesto zaposli nova osoba. I to profesionalac na neodređeno vrijeme, a ne Rajković i njegova tvrtka za koju, kaže Bačić, u HDZ-u i ne znaju postoji li.

Nova osoba je, otkrio je Bačić, Neven Jercel. Međutim, ni Jercel neće odmah dobiti ugovor na neodređeno. Tri će mjeseca, kaže Bačić, imati ugovor na određeno, a ako zadovolji, HDZ će s njime sklopiti ugovor na neodređeno. Zbog čega se Grozaju nije produžio ugovor o radu, Bačić nije jasno objasnio. Potvrdio je da na njegov rad nije bilo nikakvih pritužbi te je ponovno ponovio da mu je ugovor istekao i da je on kao glavni tajnik imao pravo na njegovo mjesto zaposliti novu osobu.

Dodao je i da je Grozaj na poslovima osiguranja u stranci radio tek četiri mjeseca, a da je prije toga bio čuvar na porti. Koliko dugo, Bačić nije znao točno odgovoriti te je rekao da misli da je riječ o nekoliko godina. Bačić je isto tako demantirao napise u medijima da je otkaz u stranci dobio i Ivan Špoljarić koji je radio na informatičkim poslovima, a iz razloga što mu je otac postao vozač jednog od kandidata za novog šefa stranke. Bačić je objasnio da je stranka tijekom kampanje za parlamentarne izbore zaposlila određeni broj ljudi na informatičkim poslovima, kako se nakon kampanje obim posla smanjio te je zbog toga suradnja sa I. Špoljarićem raskinuta.

– Žalosno je što ovakve stvari uopće moram komentirati. To je normalan posao u stranci tehničke naravi – čudio se Bačić. Glavni se tajnik dotakao i novca iz crnih fondova. Na pitanje smatra li da je šefica Jadranka Kosor sav teret novca iz crnih fondova prebacila na njega, Bačić je poručio da je to još jedan spin te poručio kako ga predsjednica u tom slučaju ničim nije teretila.

Komentara 43

BZ
B@zz
15:19 02.02.2012.

Pa na kraju za zaključiti je sve što smo od jutros čitali u medijima je blago rečeno laž! Pitam se da li kod nas netko iz novinarskih krugova odgovara!

LA
lanica
15:20 02.02.2012.

neki su našli kao dobar spin da iskoriste što je nekome jednostavno istekao ugovor, i u tome pronašli teorije zavjere, a sve u vrijeme unutarstranačkih izbora

LA
lanica
15:19 02.02.2012.

žalosno je zaista da se mora opravdavati zašto je netko novi zaposlen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije