Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaiskrilo u Vukovaru

Braniteljska Koordinacija udruga oštro protiv gradonačelnika Ivana Penave

udruga
Foto: Branimir Bradarić
1/2
25.08.2015.
u 13:57

- Gradonačelnici dolaze i odlaze. Na kraju želim ponoviti jednu rečenicu, koju sam već rekao njegovom prethodniku „Možeš kako hoćeš, ali nećeš dokle hoćeš“, poručio je Komšić.

Nakon jučerašnjeg obilježavanja Dana vukovarskih branitelja, koje je proteklo u još jednoj očitoj podjeli vukovarskih branitelja, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara 2003. obratila se javnosti komentirajući službeni stav grada Vukovara prema kojem se taj dan obilježava 10. ožujka.

Podsjećaju kako je odluka da se Dan vukovarskih branitelja obilježava 24. kolovoza, kada je došlo do prvog općeg napada na grad 1991. godine, donesena u srpnju 2003. godine.

- U Vukovaru djeluje i radi dvadesetak udruga iz Domovinskog rata, a novoosnovana udruga, koja sebe naziva Koordinacija, uz potporu nekoliko također novoosnovanih udruga, (udruge od tri člana), osporavaju i bojkotiraju taj datum, a njima se u bojkotu pridružilo poglavarstvo grada Vukovara na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Penavom, što smatramo sramotnim činom, koji omalovažava vukovarske branitelje i herojsku obranu Vukovara i Hrvatske, stoji u dopisu Koordinacije kojeg potpisuje predsjednik Zdravko Komšić.

Smatraju kako je Penava morao biti neutralan i poštivati sve datume u gradu koje su odredili vukovarski branitelji, prisustvovati polaganju vijenaca za poginule i nestale branitelje, a ne se javno ograđivati od spomenute godišnjice. Komšić je vukovarskom gradonačelniku postavio i nekoliko pitanja na osnovu kojih je donesena odluka, a prije svega tko je on da određuje koji je datum primjeren za obilježavanje Dana vukovarskih branitelja, a koji nije.

- Tko je on da se olako odriče dijela branitelja, koji su uglavnom glasačko tijelo HDZ-a, kad bez njihove pomoći i glasa na izborima, sigurno ne bi dobio izbore i postao gradonačelnik? HDZ-ov gradonačelnik, i svita oko njega, misle da je u Vukovaru sve počelo njihovim povratkom u grad i preuzimanjem vlasti u gradu, ne shvaćajući da je grad Vukovar živio prije njih i da će živjeti i nakon njih. Gradonačelnici dolaze i odlaze. Na kraju želim ponoviti jednu rečenicu, koju sam već rekao njegovom prethodniku „Možeš kako hoćeš, ali nećeš dokle hoćeš“, poručio je Komšić.

>> Predrag Matić o broju udruga: Neka cvjeta tisuću cvjetova

Komentara 21

IS
istinajejedna
14:26 25.08.2015.

Zdravko Komšić,oličenje poštenja u gradu Vukovaru,poznat svim Vukovarcima,a i široj javnosti po pravomoćnoj presudi za kriminalne radnje oko Spomen doma Ovčara i prodavanje zemlje sa masovne grobnice kao suvenira.,pametnome dosta

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
14:22 25.08.2015.

Komšiću, koliko je vas u toj koordinaciji Udruga?, ti, Kovačić, Rehak, Crnac i još možda pet-šest. uostalom tebe se davno, kao ni ostale ne pita ništa, prodali ste se za judine škude, sram vas može biti.

Avatar juricamesko
juricamesko
15:00 25.08.2015.

zašto ti Komšiću misliš da si uvijek ti mjerodavan istupati u ime braniteljskih udruga. ne misliš li da se rečenica koju si izgovorio može primijeniti i na tebe. možeš kako hoćeš, ali nećeš dokle hoćeš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije