Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRAZ BIVŠIH PARTNERA

Branimir Glavaš kandidirat će se za gradonačelnika Osijeka

30.10.2008.
u 18:15

Prihvaćam Đapićev izazov i poručujem mu da sam izabrao grad! Kandidirat ću se za gradonačelnika Osijeka i očekujem ga tamo – obznanio je danas Branimir Glavaš odluku o kandidaturi koju je samo dan ranije isprovocirao čelnik pravaša Anto Đapić poručivši mu da odredi teren gdje će “ukrstiti koplja”.

Iako optuženik za ratne zločine, Glavaš dodaje da će njegov proces biti okončan na proljeće, i to oslobađajućom presudom, te da stoga nema razloga da se ne kandidira. Potvrditi ga zasad treba čelništvo stranke, no šef HDSSB-a dr. Vladimir Šišljagić kazao nam je da njegovu osobnu potporu već ima. Čak mu je, dodaje, sam rekao da je krajnje vrijeme da bude kandidat, a posebice nakon Đapićeva istupa.

U SMS-u: Odlično!
Sam Đapić, koji je provociranjem Glavaša i sebi osigurao ono što je želio – kandidaturu za gradonačelnika, nije se javljao na mobitel, no u SMS poruci kratko je poručio “Odlično!”.

Glavašev istup, koji je i prije nekoliko mjeseci najavio takvu mogućnost, nije previše uzbudio druge moguće kandidate.

– Uopće me ne zanima. To je njihova stranačka odluka, a mi svoje temeljimo na radu. Nećemo svog kandidata birati na osnovu drugih kandidata. Iako, mislim da će Glavaš tu slomiti zube. Zagrizao je nešto što ne može progutati. No, vidjet ćemo – kazala je predsjednica osječkog SDP-a dr. Biljana Borzan. Uzbuđenja nema ni u HDZ-u.

Borba “ispod pojasa”
– Ustavno je pravo svakog građanina Hrvatske da se kandidira ako ima prebivalište u Osijeku – samo je kazao čelni osječki hadezeovac dr. Dragan Kovačević. Haenesovac Ivan Vrdoljak, koji je prvi objavio kandidaturu, smatra odluku očekivanom, no nije mu drago zbog Glavaševa načina vođenja kampanje.

– To nije razina grada Osijeka, no ako se situacija civilizira, zašto ne. Birači će ionako odlučiti – kaže on.

Međutim, da će borba ići i te kako “ispod pojasa” pokazalo se i u današnjem nastavku sapunice koja će nas sigurno pratiti sljedećih sedam mjeseci, ako ne i dulje. Đapić je, naime, Glavašu sa sjednice kolegija Poglavarstva poručio neka imenuje poduzetnike koje je HSP navodno reketario za 200.000 kuna i 2,8 milijuna kuna ili prizna da je lažljivac.

– On je bolje informiran o imenima jer ja u tome nisam sudjelovao – uzvratio mu je Glavaš.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije