Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.11.2017. u 12:02

S Bunjčevim dolaskom, i dvojac Sinčić-Pernar djeluje sve konciznije i konstruktivnije. Ako itko vrati povjerenje u politiku, bit će to Živi zid

Tko ste vi i otkud ste došli – pitao je, ima tome koji dan, premijer Plenković zastupnika Živog zida Branimira Bunjca usred dinamične saborske rasprave. Ovaj mu nije ostao dužan, a koji dan kasnije, hladne je glave objavio tekst na Facebooku i omogućio premijeru da ga pobliže upozna.

U osnovnim crtama, Bunjčev tekst glasi otprilike ovako: “Nema ničega neobičnoga u premijerovim izjavama. Naime, u vrijeme Domovinskoga rata ja sam bio dobrovoljac na prvoj crti bojišta, a Plenković se liječio od anemije. Logično je da se nismo mogli ni sresti ni vidjeti u to vrijeme. Kasnije sam studirao povijest i postao doktor povijesnih znanosti u vrijeme dok je isti gospodin tumarao po hodnicima središnjice HDZ-a pokušavajući se uhljebiti u nekoj sinekuri”, napisao je Bunjac, pa konstatirao kako je Plenković “napustio Hrvatsku i otišao u Bruxelles i time i faktički postao potpuno odvojen od stvarnoga života hrvatskih građana, pa okružen birokratima, vozačima, večerama i s primanjima od 50 tisuća kuna zaključio da je život bajka koja se svodi na dodvorništvo i održavanje statusa quo”.

Istodobno, Bunjac ne misli da stotine tisuća blokiranih, iseljenih i gladnih građana zanimaju, recimo, sastanci radnih skupina EU na Malti: za razliku od Plenkovića on osobno hoda pješice po ulicama grada, bez zaštitara, prima građane, sluša njihove žalbe i zna kako žive i koje su im potrebe u stvarnome, a ne virtualnom svijetu. Uistinu, činjenice govore da premijer i otprije dobro zna tko je Branimir Bunjac. Živce mu je popio još u siječnju, kada ga je usred sabornice nazvao “briselskim projektom”, kada mu je zamjerio klanjanje Europskoj uniji, kao da se radi o nekoj religiji. Kada je prije točno godinu dana ušao u Sabor umjesto posrnule Vladimire Palfi, čija je nevjerodostojnost opasno poljuljala povjerenje njihovih glasača, Bunjac je kazao kako su ga za ulazak u politiku motivirali besperspektivnost mladih, propast srednjeg sloja i bijeda umirovljenika, no čini se da djelovanje u korist siromašnih, obespravljenih i poniženih nastavlja živjeti i danas. Uostalom, okrutnost sustava koji proizvodi dužničko ropstvo, za razliku od većine saborskih zastupnika, otplaćujući šest kredita, osjetio je i na vlastitoj koži.

Ukratko, Branimir Bunjac golema je dobit za Živi zid. S njegovim dolaskom, i dvojac Sinčić-Pernar djeluje sve suvislije, konciznije, konstruktivnije. Sve su manje destruktivni, štoviše, argumentirani su i vješto koriste društvene mreže kojima korespondiraju s mladim glasačima. Ako itko vrati povjerenje građana u politiku, bit će to Živi zid. Odličan posao radi i Goran Aleksić, i sam potekao s njihove liste, a da bi se takva kvalifikacija mogla izreći za Most potrebno je još puno rada na profilaciji u snažnu opoziciju jer su i danas percipirani kao prirepak svakoj vlasti.

Dotad, Branimir Bunjac bit će noćna mora svakog premijera. Netko tko će iz oporbe, sva je prilika, dovijeka puhati za vrat svakoj vlasti i to je dobro. Zapravo, to je najbolje što se dogodilo Saboru u cijeli niz godina, najbolje što se dogodilo tragično kompromitiranom hrvatskom političkom životu, još od prapočetaka.

Pogledajte i galeriju o tome što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Branimir Bunjac
1/10

Komentara 6

DU
Deleted user
18:18 22.11.2017.

Jesenti milu bigulicu, neće taj Bunjac dr. Brankec izdržati dugo čim ga je Večernjak počeo hvaliti. Naime, danas ga hvali, a sutra čisto lako s njim bi mogao brisati pod. Tja, kaj se more, tako to biva u nas.

Avatar dpejakovic
dpejakovic
10:41 29.01.2018.

Bujanc zvani kredit majstor! Osoba upitne inteligencije.

DU
Deleted user
20:42 22.11.2017.

Živi Zid je jedina oporba, i jedini tko se u saboru bori protiv agresora na vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije