Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda generalima

Brammertzov savjetnik: Mogućnost revizije samo teoretska

\'Serge Brammertz (R) of Belgium, U.N. chief prosecutor of the war crimes tribunal for former Yugoslavia, attends a meeting with Serbia\'s President Boris Tadic (not pictured) in Belgrade November 18,
Reuters/Pixsell
17.01.2013.
u 13:57

Savjetnik glavnog haaškog tužitelja za Večernji je rekao da nema novih razvoja događaja

Srpski ministar pravde Nikola Selaković dao je nakon sastanka s glavnim haaškim tužiteljem Sergeom Brammertzom izjavu iz koje su neki mediji brzopleto zaključili da tužiteljstvo traži reviziju pravomoćne presude Gotovini i Markaču, no savjetnik glavnog haaškog tužitelja Brammertza izjavio je za Večernji list da nema novih razvoja događaja i kako je mogućnost revizije presude zasad samo teoretska.

– Mogu samo reći što je teoretski moguće. Teoretski, pravila Haaškog suda omogućuju nam da započnemo proceduru revizije pronađemo li nove dokaze. To smo rekli odmah nakon izricanja presude i, s obzirom na to da od tada do danas nije bilo novih elemenata, ta pozicija ostaje ista – izjavio je Frederic Swinnen, posebni savjetnik glavnog tužitelja.

Iz te njegove izjave jasno proizlazi da nema novih dokaza koji nisu bili dostupni tijekom suđenja i da tužiteljstvo radi na standardnoj proceduri koja je hipotetska, odnosno ostat će, u izostanku novih dokaza, samo teoretska, a ne stvarna mogućnost. Srpski ministar pravde Nikola Selaković tvrdi da je "tijekom susreta s Brammertzom dobio uvjeravanja kako će tužiteljstvo pokušati osigurati uvjete za reviziju ovog slučaja".

>>'Bilo je dovoljno dokaza da se Gotovinu i Markača osudi'

Komentara 63

MO
mozel
15:17 17.01.2013.

Brammertz nemas sanse bez Save Strpca jedino sa njim mozes nesto ali pozovi u pomoc i Carlu del Ponte.

BM
Boris Markovic
15:40 17.01.2013.

@Ron Burgundy: Posao Tuzioca je da iscrpe sve pravne lekove ako smatra da treba. Ako ne moze, ne moze, ali njegovo je da proba.

DU
Deleted user
14:36 17.01.2013.

Kasno Brammertz u srbiju stize. Nema vise revizija, presuda je pravomocna i tocka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije