Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vujčić se susreo s Petrovom

'Petrovu sam objasnio zašto se ne slažem s Lovrinovićevom idejom o devalvaciji kune'

boris vujčić
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/2
23.11.2015.
u 22:17

Vujčić kaže da je Petrovu objasnio u čemu se razilazi s mostovcem Ivanom Lovrinovićem koji je vodio pregovore s prvacima SDP-a i HDZ-a o ekonomskom dijelu Mostova programa

Nizu ljudi iz poslovnog i financijskog svijeta s kojima su se proteklih dana susretali čelnici Mosta, prvi čovjek liste Božo Petrov pribrojio je i guvernera središnje banke Borisa Vujčića s kojim je popio kavu u zagrebačkom Sheratonu. Do susreta je, kaže guverner Vujčić, došlo na poticaj zajedničkog prijatelja, a glavna tema jednoipolsatnog razgovora bila je monetarna politika. Vujčić kaže da je Petrovu objasnio u čemu se razilazi s mostovcem Ivanom Lovrinovićem koji je vodio pregovore s prvacima SDP-a i HDZ-a o ekonomskom dijelu Mostova programa. Vujčić kaže da je objašnjavao zašto ne bi bilo dobro ići na ukidanje valutne klauzule i promjene u tečajnoj politici koje bi vodile slabljenju domaće valute.

– Nadam se da je naš razgovor bio koristan, što će dalje biti, vidjet ćemo – kratko je prokomentirao Vujčić. Prošli je tjedan guverner kazao kako ne bi bilo dobro da se pregovori odulje jer bi odugovlačenje obeshrabrilo investitore koji su ionako reagirali podizanjem cijene zaduživanja za Hrvatsku.

Vujčić je, inače, veliki zagovornik reformi koje bi trebale voditi poboljšanju poslovne klime te snažne fiskalne konsolidacije koja bi išla za tim da se smanji fiskalni deficit i zaustavi javni duga.

Da je kava s Vujčićem djelovala na Petrova, moglo se naslutiti i iz popodnevnih Lovrinovićevih izjava. 

>> Prgomet osnovao stranku HRID s još dvije zastupnice: 'Ostajemo djelovati na platformi Mosta'

Ključne riječi

Komentara 126

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
22:42 23.11.2015.

Po svemu, treba ići na nove izbore. Naročito da se vidi kako je masovna podrška stranci Hrid. Možda dobiju koji glas više od Josipovića, a možda i manje. Foteljaši.

Avatar zajutrak
zajutrak
23:42 23.11.2015.

Pazi gard, koji frajer , živi na našoj grbači a kaj dela, kaj ?

LU
Lujo123
07:51 24.11.2015.

'Petrovu sam objasnio zašto se ne slažem s Lovrinovićevom idejom o devalvaciji kune' ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A jel bi ti luftbrenzeru to "objasnil" i hrvatskom narodu koji te jaaaaaako dobro plaća za posel kojega ne delaš? Zakaj stalno imaš nekakve tajne, a, a delaš s našim novcem? Veliki si tri problem ove države, a veliki prijatelj vlasnicima naših ukradenih banaka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije