Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božo Petrov

'Ovi članovi Vlade bili su zaista za promjene, problem su odnosi između političkih stranaka'

Božo Petrov Most
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/4
07.06.2016.
u 15:16

Petrov je istaknuo kako je većina dosadašnjih hrvatskih vlada radila po principu da su prvih godinu dana kadrovirale, drugu godinu provodile pripremu, treću radile, a četvrta je godina bila izborna, dok je, po njemu, aktualna vlada s tim u vezi posve suprotna.

Potpredsjednik hrvatske Vlade Božo Petrov izjavio je kako članovi aktualne Vlade odlično funkcioniraju i kako su svi bili za promjene, ali su reforme zakočili odnosi između političkih stranaka.

"Ovi članovi Vlade bili su zaista za promjene, ali nažalost problem su postali odnosi između političkih stranaka. To se može promijeniti, ako će postajati odgovornost svih političkih stranaka. Na razini Vlade članovi te iste Vlade odlično funkcioniraju", rekao je Petrov tijekom panela na Danu poduzetnika, kojega organizira Hrvatska udruga poslodavaca.

Petrov je rekao i kako mu je iskreno žao zbog svih političkih situacija koje se događaju u ovom trenutku. Priznao je kako se zadnjih mjeseci percepcija Vlade i političara među stanovništvom bitno srozala. Po Petrovu, političari moraju promijeniti način ponašanja.

Istaknuo je kako je većina dosadašnjih hrvatskih vlada radila po principu da su prvih godinu dana kadrovirale, drugu godinu provodile pripremu, treću radile, a četvrta je godina bila izborna, dok je, po njemu, aktualna vlada s tim u vezi posve suprotna. "Ovaj smo puta imali potpuno drugačiji sistem po tom pitanju“, rekao je Petrov, koji je uz ostalo istaknuo i kako nije dobro da, umjesto iz privatnih, 68 posto BDP-a dolazi iz državnih poduzeća.

>> UŽIVO Varaždinski HDZ za ostavku Karamarka. Petrov došao na sastanak u Oreškovićev dom

>> 'Ovo je borba za Hrvatsku, a Karamarko je prevelik teret za Vladu i HDZ'

>> Ako ode Tomislav Karamarko, mora otići i Milijan Brkić

Komentara 25

ST
StjepanDržislav
15:35 07.06.2016.

Božo Grizli petrov si je sam pucao u noge, bože kada ćeš ikada više sada kada cijela javnost zna da si ti, grmoja i relković osnivači hrasta i grozda imati nestranačkog premijera, 6 ministara, mjesto podpredsjednika i 15 saborskih zastupnika. Nikada više : )

DO
Donald
15:40 07.06.2016.

Nije tu problem "odnosi između stranaka", nego glavni problem je gospodin Petrov i njegova narcisoidnost, koji stalno iz pozadine torpedira i sabotira funkcioniranje vlade. Da on traži odstupanje šefa druge stranke, koja nije njegova prćija, odnosno glavne stranke u koaliciji u kojoj i on sjedi, jednostavno je izvan svake pameti, i ne sjećam se jednog drugog takvog slučaja u Europi. A da će mladi gospon i politički diletant iz Metkovića, koji je tek nedavno prvi puta prismrdio malo politike, sada po svom guštu mijenjati tradicionalna pravila demokracije ne dolazi u obzir i bilo bi suludo. Tu je dakle glavni problem, a taj se zove Petrov, a ne Karamarko. Za Oreškovića, također političkog početnika i amatera, to isto tako vrijedi. O SDP-u nećemo sada, jer za pravila demokracije ionako ne znači ništa.

Avatar IVICA LAGUNDŽIJA
IVICA LAGUNDŽIJA
15:27 07.06.2016.

Božo Petrov , ovdje je vika na vuka a lisica odnosi kokoši .................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije