Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.04.2016. u 15:36

Petrov je odgovorio da se Most u kadroviranju drži dvaju načela – neumiješanosti u mutne poslove i stručnosti.

HNS-ova zastupnica Nada Turina-Đurić jučer je na aktualnom satu u Saboru pitala čelnika Mosta i potpredsjednika Vlade Božu Petrova za imenovanje Fani Bojanić, koju je na mjesto zamjenice generalnog direktora Hrvatskih voda postavio Most, a koja je pod istragom USKOK-a i Svjetske banke, o čemu je prije nekoliko dana pisao Večernji list.

Petrov joj je odgovorio da se Most u kadroviranju drži dvaju načela – neumiješanosti u mutne poslove i stručnosti. Kazao je i da je njegovo pravilo da nikada ljude ne treba suditi dok nemate apsolutno sve dokaze te da, prema njegovim informacijama, u istrazi protiv Bojanić nisu potvrđeni navodi iz prijave protiv nje. Petrov je u tom odgovoru izrekao najmanje dvije neistine. Ako se zaista drži pravila da ne treba suditi bez dokaza, kako je onda osudio bez dokaza Josipu Rimac, čije je imenovanje u Vladu Most blokirao dok se provodila istraga protiv nje, ali i nakon što je ona okončana u njezinu korist.

To pravilo nije primijenio ni u slučaju Milijana Brkića. A druga je neistina da su optužbe protiv Bojanić odbačene. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu nam je potvrdilo da izvidi u tom slučaju još traju. Petrov tako brani mutne poslove u mutnim Hrvatskim vodama.    

>>Mostova zamjenica direktora pod istragom USKOK-a i Svjetske banke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije