Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČELNIK MOST-A

'Hrvatska bi postala Švicarska za dvije godine kada bi ljudi izabrali one koji žele dobro Hrvatskoj'

Božo Petrov
Grgo Jelavic/PIXSELL
03.07.2017.
u 17:40

Govoreći o arbitraži rekao je kako se nada da će Plenković postupiti onako kako je 'Sabor naložio 2015. godine'.

Čelnik Mosta i bivši predsjednik Sabora, Božo Petrov, još uvijek nije razgovarao s premijerom Andrejom Plenkovićem nakon što je došlo do raskida koalicije Mosta i HDZ-a. 

Petrov je u emisiji 'Oporbeni zarez' Hrvatskog radija rekao kako je Most pokazao da 'funkcionira na principu interesa za Hrvatsku te poštenog i otvorenog pristupa'.

- Kad se tako funkcionira s nama onda u Mostu dobiju sigurnog partnera. To nisu napravili i mi ne funkcioniramo po principu političkih lisaca. Zanimljivo je da su zadnjih mjesec dana izašli van oni koji su zadnjih 20 godina kreirali hrvatsku politiku. Ujedinili su se, posložili i pomirili Gregurić, Valentić, Šeks, Hebrang, Sanader. To je nevjerojatno - kazao je Petrov i dodao da ih 'sigurno nije ljubav sjedinila'.

Poručio je i kako bi Hrvatska 'za dvije godine postala Švicarska' kada bi građani izabrali ljude koji žele dobro svojoj zemlji i koji žele raditi pošteno.

Smatra da u Hrvatskoj još uvijek prevladavaju 'osobni interesi i interesi pojedinaca' iznad interesa države.

Govoreći o arbitraži rekao je kako se nada da će Plenković postupiti onako kako je 'Sabor naložio 2015. godine'. Premijera je optužio i da su mu osobni interesi ispred Hrvatske. 

- Ako ćete taktizirati što će se s vama osobno dogoditi za tri godine kada više ne budete premijer i hoće li to što ste se borili za interese RH  ugroziti vašu osobnu karijeru za tri godine – e, onda smo u problemu. Ne može Andrej Plenković objašnjavati da mi moramo biti zahvalni na posjetu Cosige 1992. pa da iz tog razloga nećemo krenuti u izglasavanje isključivog gospodarskog pojasa - rekao je Petrov.

Na pitanje hoće li reći da Plenković interese RH podređuje svojim osobnim interesima, Petrov je odgovorio: 'To biste trebali pitati Plenkovića'.

Dodao je kako je indikativno da se Hrvatska boji tražiti ista prava kao jednakopravna članica EU.

Komentara 116

DD
ddh
18:59 03.07.2017.

Ova usporedba sa Svicarskom je dostojna pomocnika beraca mandarina. Takve figure poput Petrova, Grmoje i Bulja nebi u Scicarskoj mogle niti posluzivati u parlamentu pice, a komoli da sjede kao zastupnici u tom istom. Usporedjivati od komunistickih sindikata vodjene hrvatske lijencine sa marljivim Svicarcima moze samo jedan mostarski psyhijatar. KOd Petrova bi se moglo postaviti pitanje: "S kojeg stabla je taj sisao".

Avatar Moodleen
Moodleen
17:46 03.07.2017.

Lik koji nije u stanju voditi ni mjesni odbor stalno nešto pametuje. Jel to rođo od Grbina, Stazića, Pernara i sl... ? Jel takvi samo u VL dobivaju prostor za lupetanje.

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
20:11 03.07.2017.

ovaj nikako da shvati da je dobio nogu u prkno..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije