Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nove dužnosti

Petrov postao potpredsjednik Sabora, Opačić smijenjena

Božo Petrov
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
30.06.2017.
u 18:17

Petrov je na tu dužnost izabran s 91 glasom 'za' i jednim suzdržanim

Bivšeg predsjednika Sabora Božu Petrova, razriješenog nakon razlaza HDZ-a i Mosta, Sabor je u petak izabrao za novog potpredsjednika.

Petrov je na tu dužnost izabran s 91 glasom 'za' i jednim suzdržanim.

Za potpredsjednika Sabora izabran je i SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić. Prethodno je s te funkcije razriješena njegova stranačka kolegica Milanka Opačić sa 76 'za', osam suzdržanih i dva protiv. Dončić je izabran jednoglasno.

Sabor je potvrdio i promjene u sastavima svojih odbora do kojih je došlo zbog odlaska dijela HDZ-ovih zastupnika u lokalnu i izvršnu vlast, te zahtjeva SDP-a. Tako će primjerice Odbor za rad i mirovinski sustav umjesto SDP-ova Miranda Mrsića voditi njegov stranački kolega Gordan Maras.

"Ne mogu shvatiti da nismo bili u stanju izabrati šest vanjskih članova Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije. To nije čak niti stranačko pitanje jer ti članovi dolaze iz akademske zajednice, sindikata, nevladinog sektora, stručnjaka i poslodavaca", zamjerio je u raspravi SDP-ovac Željko Jovanović.

Komentara 23

Avatar krile11
krile11
19:04 30.06.2017.

Toliko o Bozi Petrovu...by,by MOST.Stidim se svih komentara kojima sam branio MOST

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
19:03 30.06.2017.

Eto, jadni mali Petrov, kojeg ne zanimaju fotelje nego refuuuorme, zauzeo je još jednu fotelju u svojoj kratkoj, ali neopisivo uspješnoj političkoj karijeri. Nema što do sada nije bio, gradonačelnik, podpredsjednik Vlade, predsjednik Sabora, i sad i podpredsjednik Sabora, a pod njim se Hrvatska ugušila pod brojnim refuuuormama.

BU
burza
19:18 30.06.2017.

MOST nas ne zanimaju fotelje -fuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije