Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STROGE MJERE

Božinović: 'Ukinut ćemo međugradski prijevoz za sva osobna vozila'

Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite
Foto: POOL/PIXSELL
1/2
23.03.2020.
u 20:09

Stožer je objavio što znači ograničavanje kretanja, te su objavili i propusnicu koju će u buduće svatko, ako se želi kretati svojim mjestom, morati imati.

Nakon jučerašnjeg potresa u Zagrebu mnogi su odlučili napustiti svoje domove, ali je Stožer civilne zaštite donio odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta. Šef Nacionalnog stožera Davor Božinović rekao je kako će se ići prema sve strožijim mjerama, a s ciljem usporavanja širenja epidemije, dodavši kako je upravo koronavirus najveći neprijatelj. 

Također, Iz MUP-a su potvrdili da se svi koji su napustili svoje domove mogu za sada nesmetano i bez sankcija vratiti u mjesta stalnog prebivališta ili boravišta.

- Ako se građani ne vrate, u slučaju potrebe im se neće moći pružiti potrebna medicinska skrb, a niti domicilnom stanovništvu, jer će taj zdravstveni sustav biti preopterećen. Za sada nije predviđeno kažnjavanje onih koji se ne vrate, no daljnje mjere i odluke koje će donositi Stožer ovise o pridržavanju građana svih do sada doneseni mjera - rekli su iz MUP-a, piše 24 sata

Stožer je objavio što znači ograničavanje kretanja, te su objavili i propusnicu koju će u buduće svatko, ako se želi kretati svojim mjestom, morati imati.

Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite
1/13

- Ne znači da je u ponedjeljak bio zadnji dan za izdavanje tih propusnica, ali je ponedjeljak bio zadnji dan za dopušteni međugradski promet jer će se međugradski prijevoz ukinuti i za osobna vozila dok je javni prijevoz već ukinut – kažu u MUP-u.

Ova zabrana ne odnosi se na promet i kretanje nužno za opskrbu pojedinih mjesta.

Propusnica za kretanje može se skinuti na stranicama Stožera. U slučaju potrebe za hitnom medicinskom pomoći propusnicu ovjerava liječnik obiteljske medicine.

Također, iz Stožera napominju kako je važno poštovati mjere socijalnog distanciranja, nezadržavanja na javnim površinama kao i posjedovanja propusnice.

Tema: Koronavirus

Ključne riječi

Komentara 14

ST
stefj
20:55 23.03.2020.

Sve će ovi ukinuti, osim poreza, raznih davanja i parafiskalnih nameta... Nakon ovoga, nakon pomora u privatnom sektoru, kakav ćemo tek onda uhljebistan biti...

RO
rogonja
21:10 23.03.2020.

Pa sto ce ti propusnica ako se kreces po svom mjestu prebivalista??

LA
LaniaLee
23:40 23.03.2020.

Ponovno živim van Zagreba na području koje pripada drugome gradu do Zagreba mi autom treba par min. doslovno. U malim dućanima u mom malom gradu nema svih osnovnih stvari kao što je npr. MESO znači govorim o hrani ne o farbi za kosu i laku za nokte. Možemo imati zalihe ali nitko ne zna do kada će točno ovo trajati i kada se zalihe potroše da li ćemo moji susjedi i ja gladovati? Neki od njih imaju malu djecu,bebe. To mi želite reći? Da će ljudi koji žive van grada ili u ruralnim područjima gdje u dućanima u najboljim okolnostima nema baš svega u izobilju biti bez osnovnih namjernica? Mi koji se disciplinirano ponašamo koji izlazimo van samo po osnovne stvari i pridržavamo se svih odredbi zbog kretenčina koji se ponašaju kao da je ovo produženi godišnji odmor mi ne smijemo jesti? Ja sam za disciplinu i sve to ali ovo nije u redu. Nije u redu i gotovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije