Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREUZEO MU PITANJE

Božinović preskočio Capaka: HZJZ će dati preporuke ako bude pitan o izborima

Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite
Foto: Darko Tomas/PIXSELL
1/4
12.05.2020.
u 15:03

Izbori niti su raspisani niti je Sabor raspušten, a DIP se nije obratio HZJZ-u", kazao je ministar Davor Božinović

Nakon što je jučer ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao da bi ljudi koji su u samoizolaciji mogli ići na izbore ako stave masku, novinari su na današnjoj presici Nacionalnog stožera od Capaka zatražili pojašnjenje. No, nakon što je postavljeno pitanje, umjesto ravnatelja HZJZ-a ubacio se ministar Davor Božinović.

" Dopustite meni odgovor na to pitanje. O izborima odlučuje politika kada se raspusti Sabor. HZJZ će dati preporuke ako bude pitan o tome. Nemamo o tome što odgovarati. Pravila koja postoje, postoje. Izbori niti su raspisani niti je Sabor raspušten, a DIP se nije obratio HZJZ-u", kazao je ministar Davor Božinović.

Postavili su novinari pitanje i ravnateljici Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' Alemki Markotić o njenoj izjavi o samoizolaciji i bioteroristima.

"Svatko onaj tko je svjestan da je bio u kontaktu s bolesnima i određena mu je mjera, naravno da je odgovoran za takvo ponašanje. Svatko tko zna da je bio u kontaktu, dobio je upute, a kršenjem takvog ponašanja ugrožava drugoga", kazala je Alemka Markotić. Capak se potom nadovezao na njezin odgovor i rekao: "Nemam što dodati".

Komentara 8

KM
Kmicanakreku
15:43 12.05.2020.

Kakvi izbori? Kaj ce nam izbori kada vladajuca klasa moze bilo kada proglasiti diktaturu i postaviti svoje pijune kao vladare?

OB
obican
15:56 12.05.2020.

Vjerodostojno, jucer jedno, danas drugo, sutra nesto trece. Vjerodostojno!

KA
kamenucipeli
16:58 12.05.2020.

Bilo smješno za gledat. Oteo Capaku pitanje, bojeći se da ovaj opet ne zasere nešto.Taj Božinović je stari član bivše partije, a sad mora školovati neuki kadar u HDZ-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije