Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stožer dao dovoljno vremena

Božinović najavio veliku promjenu za COVID potvrde od 4. siječnja ako situacija bude loša

Zagreb: Provjera valjanosti Covid potvrda o cijepljenju
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/5
05.11.2021.
u 12:25

Stožer je predstavio novi set mjera koje se uvode zbog loše epidemiološke situacije

Od 15. studenoga širi se uporaba COVID potvrda koje će biti obvezne za korisnike i zaposlenike javnih i državnih službi, a od sutra se dodatno ograničavaju okupljanja. Tako će potvrda o cijepljenju, preboljenju i negativan test od sredine studenoga biti obavezna za sve zaposlenike državnih i javnih službi, kao i za građane koji će se koristiti njihovim uslugama i dolaziti u njihove prostore. 

Iz Stožera su najavili da će se u još širu uporabu COVID potvrda ići također od sredine studenoga ako brojke novozaraženih nastave rasti, a tada će se uvesti u ugostiteljske objekte, odnosno kafiće, restorane, teretane, rekreacijske i fitness-centre u zatvorenom. Božinović je najavio da će se testiranje moći obaviti samo u registriranim ustanovama, a da će za početak, trošak testiranja snositi poslodavac na zahtjev zaposlenika. 

Video: Stožer: Nova pravila za okupljanja, potvrde obavezne u javnim i državnim službama!

Od 4. siječnja potvrde samo za cijepljene i one koji su preboljeli COVID-19

Istaknuo je, ako ne dođe do poboljšanja situacije, od 4. siječnja uvode se COVID potvrde koje će moći dobiti samo one osobe koje su cijepljene ili su preboljele COVID-19, odnosno više ih neće dobiti oni koji su se testirali.

"Taj razmak ostavljen je jer je to dovoljno vremena za sve one koji se nisu cijepili da se stignu cijepiti do početka sljedeće godine", kazao je Božinović. 

Ključne riječi

Komentara 38

JA
Jarkoplavi
12:38 05.11.2021.

Živimo u Zavisnoj državi Hrvatskoj a ovisimo o onima koji nam čine zlo.

KA
Kakodane
12:46 05.11.2021.

Ucjene!

00
00a
12:40 05.11.2021.

Stožer dao dovoljno vremena? Ovo zvuči kao lihvarska prijetnja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije