Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
azil u nemetinu

Božićna čarolija četveronošcima donijela blagdanski ručak i šetnju po suncu

Azil u Nemetinu
Foto: Jelena Rašić
1/14
26.12.2016.
u 20:29

Kroz azil je tijekom dana prošlo više od 300 'čestitara', svi psi bili su u šetnji i nekoliko puta, a nakon ručka neki nisu mogli disati jer su puno jeli

Božićna čarolija i ove godine stigla je među četveronožne stanovnike azila udruge Pobjede u Nemetinu.

S njom su došli i dobri ljudi, čestitari punih ruku darova i srca puna ljubavi. I pristizali su cijelog dana, sve dok se sunce i dan nisu sakrili pred sumrakom.

- Cijelo vrijeme bila je promenada, kroz azil je prošlo više od 300 ljudi. Svi psi iz azila bili su dva puta u šetnji, a neki su se prošetali i tri puta. Naše drage goste krijepili smo kuhanim vinom i čajem, a psi su imali poseban, kraljevski ručak, pa su se i prejeli. Dobili smo toliko konzervi da nam je ostalo za još jedan dan, odlučili smo još malo zadržati Božić u azilu - kažu osječki violonteri.

Uz one koji su već otprije opčinjeni azilom i kojima je 26. prosinac dan kad se obavezno ide u Nemetin, neki od čestitara stigli su prvi put. Zagolicale su ih priče o azilskom životu, ljubavi i prijateljstvu koje u njemu vlada.

- Sigurni smo da im to neće biti i posljednji put što su došli kod nas, jer tako naša azilska magija djeluje na ljude, ali samo one dobre. Sve ih tjera da se vrate k nama - ističu volonteri.

A najsretniji od svih pasa sigurno je bio Lester, njemu je čarolija donijela dom. Zatvorio je vrata azila i krenuo u novi život.

Komentara 1

IC
ice12
23:43 26.12.2016.

Lijepo i hvalevrijedno. Sretan Bozic!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije