Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predvodio hodočašće

Bozanić u Mariji Bistrici: Zmije otrovnice grizu naš hrvatski narod

Bozanić u Mariji Bistrici
Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
1/2
14.09.2014.
u 14:27

- Ne dopustimo da nas obmanu postupci kao što su: nekažnjavanje prekršaja u korištenju službenih institucija za osobnu ili skupnu korist i druga zla koja se olako prikrivaju i kao posljedicu imaju neprestano širenje pomutnji i gubitak povjerenja.

Predvodeći hodočašće mladih i grada Zagreba, nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić rekao je kako "u svakidašnjem životu nismo oslobođeni otrovnih ugriza u našem hrvatskom društvu, unošenja malodušnosti, razočaranja, štetnih ponuda, povika protiv Boga...".

„Hodočašće je slika svakoga životnog puta, isprepletenoga postavljenim ciljevima i početnim oduševljenjem, ali i gubitkom snage što unosi sumnje“, rekao je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodeći euharistijsko slavlje u bistričkom svetištu prigodom 283. zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba i hodočašća mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu.

- Ne dopustimo da nas obmanu postupci kao što su: nekažnjavanje prekršaja u korištenju službenih institucija za osobnu ili skupnu korist i druga zla koja se olako prikrivaju i kao posljedicu imaju neprestano širenje pomutnji i gubitak povjerenja. Siju se sumnje koje stvaraju ozračja nesigurnosti. Šire se zablude koje glase: sve je loše, da bi se ostavilo poruku: tu nema pomoći. Tako se narod gura u stanje malodušnosti i neke bezizlazne situacije da bi se što bolje zamela gotovo nevidljiva diktatura stvarnih interesa, onih skrivenih koji se na račun naroda koriste državnim i društvenim dobrima - rekao je Bozanić i dodao da sve to narod može odvesti na stranputicu s teškim posljedicama, ali da "smo pozvani da svatko prema odgovornosti koju ima učini ono što je moguće kako bi se promijenilo ovo teško stanje".

Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

- Prilike ne dopuštaju odgađanja jer u pitanju je opće dobro. A da bi se promicalo opće dobro potrebno je i neprestano obnavljati vlastiti politički i društveni poredak. Potrebni su nam novi ljudi, naše društvo treba više povjerenja dati mladima, osposobljenim članovima društvene zajednice. Stoga nas raduju inicijative hrvatskih građana, posebno vjernika laika, koje se u posljednje vrijeme sve više pojavljuju, jer ne žele ostati indiferentni za potrebe našega društva, posebno običnog čovjeka i onih koji su zakinuti u svojim pravima - rekao je kardinal Bozanić, dodavši da "ne gubimo pouzdanje i neprestano se vraćajmo Gospodinu, a ako se nešto učini pogrešno, važno je to prepoznati, priznati i krenuti drugim, ispravnim putem". - Ako pak naš hrvatski narod izgubi uporišne točke, zanemari svoje vrijednosti, bit će lak plijen zavodnika ili pak žrtva izgubljenih vođa - upozorio je on.

- Žao nam je što se u lutanjima, poigravanjima najvećim vrijednostima naroda snažnije ne čuje glas hrvatskih intelektualaca, ljudi kojima bi prvima trebalo biti stalo do dobra domovine. Teško je reći je li u pitanju popuštanje pred mentalitetom koji se širi u našoj javnosti snagom nadziranih i neslobodnih medija ili pak bojazan da se ne bude izvrgnut ruglu; ili je posrijedi puka nebriga, odnosno prihvaćanje prostrtoga stola u zemlji ropstva. Bilo kako bilo, kada takav glas čujemo iz srca onih koji su pokazali da su spremni žrtvovati se za bližnje i za domovinu, kao što su to poglavito hrvatski branitelji, istinski glas hrabrosti naroda važno je ne prečuti i ne obescijeniti njihove vapaje - poručio je kardinal Bozanić.

>>Papa Franjo: Čovječanstvo ima potrebu plakati, a ovo je čas da plačemo

>>Kardinal Bozanić i mitropolit Porfirije pozvali na molitvu za mir

Komentara 193

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
15:34 14.09.2014.

Kardinale bozaniću svaka čast na propovjedi.......

DU
Deleted user
16:47 14.09.2014.

Onaj tko napada ovakve poruke, bez obzira tko je izgovorio, pomaže prozvanim zmijama otrovnicama, ili svjesno ili kao guska u magli.

SA
sablja810
16:07 14.09.2014.

Pa ovoliko ljubomore nekrscana ili nekatolika, stvarno je smijesno. A sta to ima HDZ ili Karamarko s time je privatna stvar HDZ-a i Karamarka. Amen. Drugarice i drugovi, vjeroispovijest je osoban i privatan izbor. Privatnost je nesto sto se mora nauciti. Krajnje je vrijeme da se naucimo postivati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije