Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARDINAL BOZANIĆ U SVOJOJ ČESTITCI IZRAZIO PODRŠKU PREMIJERKI KOSOR I NJEZINOJ POLITICI

Bozanić premijerki Kosor: Molimo blagoslov za vas i vaše ministre

Bozanić
Antonio Bronić
24.12.2009.
u 16:05

Ova se njegova poruka izdvaja iznad kurtoaznog toga izmijenjenih poruka između crkvenoga i državnoga vrha, koje su izmijenjene u prošlih par dana.

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić uputio je danas, na Badnjak, čestitku za Božić predsjednici Vlade Jadranki Kosor, javio je Ured Zagrebačke nadbiskupije za odnose s javnošću, a prenosi Ika. Ova se njegova poruka izdvaja iznad kurtoaznog toga izmijenjenih poruka između crkvenoga i državnoga vrha, koje su izmijenjene u prošlih par dana. 

"Slaveći Božić, mi vjernici molimo Božji blagoslov za vas i vaše suradnike u odgovornoj službi da sve što poduzimate bude na dobrobit hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske", kaže se u čestitci kardinala Bozanića premijerki Kosor, što se može protumačiti kao nedvojbena podrška politici premijerke Kosor u teškim vremenima za Hrvatsku, osobito u borbi protiv korupcije i rješavanju gospodarske krize.

Kardinal Bozanić je premijerki poručio i kako je "otajstvo Božića poziv na međusobno opraštanje i obnovu, na velikodušnu i plodnu suradnju, pravednost i solidarnost u nesebičnom zajedništvu".

Čestitajući Božić i zaželjevši blagoslovljenu novu 2010. godinu i ostalim članovima Vlade i svim hrvatskim građanima, kardinal poručuje "neka Hrvatska sa svojom baštinom bude prioritet svakom hrvatskom čovjeku, a posebno onima kojima je povjerena služba upravljanja, da u ovom globaliziranom svijetu sačuvamo svoje tradicionalne kršćanske vrijednosti i poštujemo one koji su drukčiji", prenosi Ika, dodajući kako on podsjeća i da se "Isus rodio kao 'Emanuel', Bog s nama, te ostao zauvijek s ljudima da nam otkrije ljepotu ljubavi i dostojanstvo pravde, te da on svojim svjetlom obasjava svakog čovjeka i kršćansku kulturu tijekom vjekova".

Kardinal Bozanić je zahvalio premijerki i na njezinim čestitkama prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana te na dobrim željama za njegovo pastirsko služenje u Crkvi.

Komentara 22

KA
kajinx
17:27 24.12.2009.

Bilo bi dobro kad bi Vlaisavljevićka znala šta to znači.

MM
Mladen Miletić
17:50 24.12.2009.

Bozanić premijerki Kosor: Molimo blagoslov za vas i vaše ministre, kako bi bilo da to od iduče godiune odradi Hrvatski narod a ne da mu još dalje deru kožu dodatno jakozakonitim Harćenjem ...???

OB
-obrisani-
16:30 24.12.2009.

SVIM HRVATIMA I HRVATICAMA ŽELIM ČESTIT I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije