Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povijesni događaj

Bozanić predvodio osnivanje Bjelovarsko-križevačke biskupije

bozanić
Željko Rukavina/24 sata
20.03.2010.
u 11:53

Bjelovarsko-križevačka biskupija najmlađa je Hrvatskoj, a 50-godišnji Vjekosklav Huzjak, najmlađi je biskup.

BJELOVAR - Izvršenjem bule pape Benedikta XVI. “De maiore spirituali bono” danas je u Bjelovaru osnovana Bjelovarsko-križevačka biskupija, čiju će pastoralnu službu idućih 25 godina voditi biskup mons. dr. Vjekoslav Huzjak.

Euharistijsko slavlje ređenja i preuzimanja biskupske službe vodio je zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić.

Ključni je događaj misnoga slavlja označeno preuzimanjem biskupskih sombola, prstena, štapa, te stavljanjem na glavu mitre. Bjelovarsko-križevačka najmlađa je biskupija u Hrvatskoj, a 50-godišnji mons. Huzjak najmlađi biskup.

Slavlje ređenja pratilo je oko pet tisuća vjernika, brojni crkveni velikodostojnici, te visoki predstavnici Vlade RH.

Papa Benedikt XVI. lani je 5. prosinca hrvatskoj Crkvi podario dvije nove biskupije.

 

Komentara 11

MM
Mladen Miletić
12:13 20.03.2010.

Liturgijsko slavlje je nastavljeno čitanjrm Bule pape Benedikta XVI. koji je 5. prosinca prošle godine hrvatskoj Crkvi podario čak dvije nove biskupije. Blago nama i liturgicima, dobivamo darove od onih koji budu plačeni od nas putem poreza, kojeg marljivo sakupljajuu zakonski od svih vjernika i nevjernika u Hrvatskoj ( jedna od rijetkih ako ne i jedina sa tim zakonom na Balkanu a o u EU da ne zborimo !! Blago onima koji mogu u letargiji da uživaju Nog im pomogao !

OB
-obrisani-
12:50 20.03.2010.

A jesu li i tamo ukrali zgradu za biskupiju kao u Sisku?

CM
crni_marko
12:34 20.03.2010.

a ko će to sve platit? ovi popi žive ka bubrezi u loju....... a ko to plača?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije