Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVOSLAVNI BOŽIĆ

Bozanić poslao božićnu čestitku patrijarhu Porfiriju i svim episkopima SPC-a u Hrvatskoj

Zagreb: Mitropolit zagrebački Porfirije Perić i nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
07.01.2022.
u 13:22

Vaša Svetosti, zahvalan za božićne čestitke koje ste mi uputili, u istom Duhu od srca čestitam Božić Vama, Vašim episkopima, monaštvu, svećenstvu i svim vjernicima Srpske Pravoslavne Crkve - napisao je

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je 31. prosinca 2021. godine božićnu čestitku Njegovoj Svetosti gospodinu Porfiriju, patrijarhu Srpske pravoslavne crkve i administratoru Eparhije zagrebačko-ljubljanske.

Istog je dana Kardinal poslao i čestitke svim episkopima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj. Donosimo u cijelosti Kardinalovu čestitku Njegovoj Svetosti patrijarhu Porfiriju:
 
''Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim!' (Lk 2,14) 
 
Vaša Svetosti!
 
Na anđeoski navještaj pastiri radosno i hitro odgovoriše: „Hajdemo dakle do Betlehema. Pogledajmo što se to dogodilo, događaj koji nam obznani Gospodin.“ (Lk 2, 15). Taj odgovor i danas snažno odjekuje pozivajući nas da u jednostavnosti srca, pohitimo k Betlehemu i svoj pogled usmjerimo na jaslice. Svemogući vladar neba i zemlje, postavši čovjekom, usudio se učiniti krhkim i tako postati blizak svakom čovjeku.
 
Vremena i okolnosti u kojima živimo čine nas svjesnima i vlastite krhkosti. Otajstvo Božića ne ostavlja nas samima u toj krhkosti nego ima moć učiniti je mjestom susreta i zajedništva s Bogom, s braćom i sestrama te nas uvodi u novost života darovanu od Gospodina.
 
Vaša Svetosti, zahvalan za božićne čestitke koje ste mi uputili, u istom Duhu od srca čestitam Božić Vama, Vašim episkopima, monaštvu, svećenstvu i svim vjernicima Srpske Pravoslavne Crkve. Neka bude obiljem Božjeg blagoslova ispunjena nova 2022. godina!
 
U zajedništvu božićne radosti, srdačno Vas pozdravljam u Gospodinu."

>> VIDEO Ankica Mamić: Milanović apsolutno ide po drugi mandat. Nije izgubio potporu ljevice


 

Komentara 3

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
15:57 07.01.2022.

Lijepo je to kad zagrebački nadbiskup čestita pomfritiju

VA
vadis1
13:49 07.01.2022.

Mir Bozji, Hristos se rodi! Sretan Bozic zelim svim pravoslavnim vjernicima!

HO
homofob
05:18 08.01.2022.

Trebao im jeposlati 10 kuna za bricu ili zilete i aparatic za brijanje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije