Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za sve kriva amerika

Bostonski bombaš tvrdio je: Hitler je bio u pravu

Boston eksplozija, Bostonski maraton (1)
Reuters/PIXSELL
05.08.2013.
u 11:08

Tamerlan Carnajev, osumnjičen za bombaški napad u Bostonu, bio je strastveni ljubitelj literature o nadmoći bijele rase, a omiljeno štivo bila mu je i literatura o teorijama zavjere.

Tamerlan Carnajev, osumnjičen za bombaški napad u Bostonu, bio je strastveni ljubitelj literature o nadmoći bijele rase, a omiljeno štivo bila mu je i literatura o teorijama zavjere. 

26-godišnji Tamerlan osumnjičen je da je zajedno s bratom Džoharom izvbršio teroristički napad na sudionike Bostonskog maratona u travnju ove godine. Tamerlan je poginuo, a Džoharu se sudi i za smrt policajca koji je poginuo u lovu na njega i njegova brata Tamerlana. U napadu je ubijeno troje, a ozlijeđeno je 260 osoba. 

Najnovije informacije o bombašu objavljene su u BBC-jevoj emisiji Panorama. Ističe se kako je među Tamerlanovim knjigama pronađen sadržaj koji optužuje vladu SAD-a za orekstriranje napada 11. rujna, kao i za bombaški napad u  Oklahomi 1995. godine. 

- On jednostavno nije volio Ameriku i smatrao je da je jedino što Amerika radi to da napada sve srednje istočne zemlje. Znate, kako bi se domogli njihove nafte, ispričao je jedan Tamerlanov prijatelj BBC-ju.

Navodno je Tamerlan zastupao stajalište da je \"Hitler bio u pravu\", prenosi RT

>>Amerikanci optužuju Ruse da su zatajili informacije o bombašu

>>Ovo je mjesto gdje je pokopan \'bostonski bombaš\' T. Carnajev

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije