Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o konvenciji

Bošnjaković: Vlada je jasno rekla da nema mjesta nikakvoj rodnoj ideologiji

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/4
26.03.2018.
u 14:35

Crkva zna kojim poslom se treba baviti, neka se bavi tim poslom. Politika zna s kojim se poslom treba baviti i mi ćemo baviti s tim poslom", kratko je odgovorio Štromar.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je u ponedjeljak, odgovarajući na pitanja novinara o kritikama iz crkvenih krugova, kako je Vlada "jasno rekla da je Istanbulska konvencija u skladu s Ustavom".

Bošnjaković, koji je s potpredsjednikom Vlade i ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Predragom Štromar bio na završetku projekta poboljšanja energetske učinkovitosti zgrada u Kaznionici u Lepoglavi, rekao je kako je Vlada kroz interpretativnu izjavu "jako dobro odredila sve ono o čemu se u našoj javnosti razgovara".

"Vrlo smo jasno rekli da je konvencija, kako je mi gledamo, potpuno u skladu s Ustavom. Rekli smo da nema mjesta nikakvoj rodnoj ideologiji. Što se tiče svih sudionica društva, mi smo demokratsko društvo, imaju se pravo izjašnjavati, imaju pravo iznositi svoja mišljenja, ali znamo koje su procedure“, kazao je ministar pravosuđa dodavši kako će saborski zastupnici također o tome iskazati svoje mišljenje.

Bošnjaković vjeruje da će zakon o ratifikaciji Istanbulske konvencije ubrzo biti usvojen u Saboru, a Štromar je poručio da bi se svatko trebao baviti svojim poslom.

"Crkva zna kojim poslom se treba baviti, neka se bavi tim poslom. Politika zna s kojim se poslom treba baviti i mi ćemo baviti s tim poslom", kratko je odgovorio Štromar.

Dvojica ministara u Kaznionici u Lepoglavi obišli su izvedene radove na energetskoj obnovi 11 objekata, vrijednoj gotovo 42 milijuna kuna.

1/15

Komentara 17

Avatar majmunranko
majmunranko
14:48 26.03.2018.

Vlada? Pa vlada je hrpa polupismenih nesposobnjakovića koja tvrdi da na Trg bana Jelačića stane 5000 ljudi. I mi bi tim likovima trebali išta dalje vjerovati? Istanbulska konvencija je rodna ideologija u srži, sumanuti protudruštveni i protuljudski dokument koji muškarcee izričito etiketira nasilnicima, žene žrtvama, a obitelj mjestom nasilja prema ženama, i predstavlja suštinski krupni korak u ukidanju obitelji i zamjeni obitelji državom i paradržavnim globalističkim komisijama. Na taj način će se cijelo društvo pretvoriti u jedan veliki zatvor koji će kontrolirati rodna policija.

DU
Deleted user
15:12 26.03.2018.

Vlada je jasno rekla, a mi ostali smo nepismeni i ne znamo pročitati IK. Poglavito to ne znaju niti Biskupi, koji su svi redom doktori znanosti. Vlada i njezini ministri takvim nebuloznim izjavama još dodatno i vrijeđaju svoj narod. Prema posljednjem popisu stanovništva iz 2011. godine, koji je jedini mjerodavan dokument (sve ostalo su nagađanja) čak 86,28% građana se izjasnilo kao katolici. U demokratskim državama bi se trebala poštivati volja većine, a u Hrvatskoj to na žalost nije slučaj. Ako netko od vladajućih tvrdi drugačije, neka raspišu referendum, pa ćemo vidjeti što većina misli. Ali naravno, referenduma se boje ...

Avatar Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
15:15 26.03.2018.

plenkoviću, ako ratificirate IK uz podršku SDP-a i HNS-a -gotovi ste! slijedi vam neviđen potop na izborima jer vam narod više ne vjeruje! žalosno je da je briselac plenković najjača briselska, a najslabija hrvatska karika i zato mora otići! plenkoviću, zbogom!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije