Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostala nepokretna

Bosanka nakon prometne nesreće dobila tužbu vrijednu 43 milijuna $

sjedalo,portal
Žarko Bašić/PIXSELL
10.07.2013.
u 11:29

Đemila Hećo u kolovozu 2007. godine doživjela je tešku prometnu nesreću nakon koje je ostala nepokretna

Sarajka Džemila Hećo, koja živi u Essexu u američkoj saveznoj državi Vermont, dobila je višegodišnju pravnu bitku protiv proizvođača automobilskih sjedalica "Johnson Controls Inc." iz Milwaukeeja vrijednu 43,1 milijun dolara.

Hećo je, piše Klix, u kolovozu 2007. godine doživjela tešku prometnu nesreću nakon koje je ostala nepokretna. Ona je tog kobnog dana propisno stala kada se upalilo crveno svjetlo na semaforu. Tada se u zadnji dio njenog automobila zabilo drugo vozilo nakon čega je sjedište popustilo, što je dovelo do teških ozljeda i kvadriplegije.

Džemila i njeni sinovi izbjegli su iz Sarajeva, a suprug Farhudin je poginuo. Kako bi prehranila obitelj, u SAD-u je obavljala tri teška posla. Nakon nesreće sinovi Kenan i Emir odlučili su pokrenuti tužbu protiv proizvođača sjedišta Johnson Controls Inc. Sud je donio presudu u kojoj se navodi da je navedena nesreća trebala proći bez ozbiljnijih ozljeda. Iz Johnsona su naveli da će uložiti žalbu.

– Vjerujemo da sjedište nije bilo pokvareno. Mi stojimo iza sigurnosti svakog našeg proizvoda – naveli su iz kompanije. Prema pisanju američkih medija, vozač koji je udario u Džemilin automobil vozio je brzinom od 56 kilometara na sat.

>>Brutalno pretučenom muškarcu dosuđeno 58 milijuna $ odštete

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije