Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
organizirao izložbu

Borna (9) prodaje svoje slike da pomogne bolesnom vršnjaku

'25.05.2012., Osijek - Borna Kruslin, ucenik treceg razreda, iza sebe ima vec desetke slikarskih radova, a poseban je zato sto je odlucio organizirati prodajnu izlozbu svih svojih radova kako bi pomog
'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
25.05.2012.
u 16:21

Dječak je za Mislava Antolovića, koji boluje od Fanconijeve anemije, čuo iz novina. Kada ga uhvati inspiracija, omiljene mu jedrilice ili pejzaži nastanu za samo 15-ak minuta

Kist u ruke Osječanin Borna Krušlin uzeo je kada su mu bile samo četiri godine. Naslikao je vlak. S običnog papira na slikarsko se platno prebacio sa sedam godina. Dvije godine poslije, ovaj učenik trećeg razreda OŠ Ivana Filipovića iza sebe ima značajnu kolekciju radova. Kad ga uhvati inspiracija, omiljene mu jedrilice ili pejzaži nastanu za samo petnaestak minuta.

Kad naraste, volio bi, priznaje, zarađivati za život slikanjem.

– Mogao bih ja to i sada, ali mama ne dopušta. Njoj su sve moje slike drage pa ih želi zadržati – šali se on.

No, prvih 3000 kuna mogao bi “zaraditi” već u ponedjeljak, ali ne za sebe. Mališan je organizirao prodajnu humanitarnu izložbu za svoga teško bolesnog vršnjaka Mislava Antolovića. Mislav jedini u Hrvatskoj boluje od Fanconijeve anemije, genetske bolesti koju mogu izliječiti samo matične stanice iz pupkovine.

– Htio bih da se i on može igrati s prijateljima i da mu djetinjstvo bude olakšano, samo to – iskren je mali slikar koji Mislava nikada nije upoznao, vidio ga je samo u novinama.

Mislavova majka u utorak putuje u Chicago na umjetnu oplodnju, odlučila je roditi treće dijete kako bi spasila sina. Izložba se otvara u 17.30 u Pizzeriji Strossmayer, bit će ponuđeno 15 slika, cijena je svake 200 kuna.

Komentara 6

Avatar antuntun55
antuntun55
18:05 25.05.2012.

mali ,a već veliki čovjek....

ME
Melpomena
20:05 25.05.2012.

Bravo, Borna! Nadam se da će se i neki odrasli ugledati na tebe kad za ovo čuju.

AR
ariesrevelator
14:29 26.05.2012.

Svaka čast malome Borni, no, to je kapljica tamo gdje treba sila oceana. Kao što sam napisao, j...š državu i društvo, gdje je potrebno \"humanitarstvo\" \"estradnih zvijezda\" i \"celebrityja\", raznih rotarijanaca i sličnih nebuloza ... Istina, čin ovog dječaka je, verojatno, iskren i vrijedan poštovanja (mnogo govori o roditeljima, također), za razliku od lažnog humanitarstva onih, koji nehumanost proizvode. A o majci, koja ide na umjetnu oplodnju, kako bi začela dijete, da spasi ovo, koje ima, više potiče propast obojice svojim bezumljem. O tomu \"demokršćanski\" Večernji ni riječi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije