Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko su krivci?

Bombaši s Trga uhićeni dok su išli na svadbu u BiH

bombaš
26.01.2013.
u 20:00

Petorica su iz Vodica. Iz uglednih su obitelji. T. S. je član mladeži HDZ-a, a brat mu je poginuo na Kornatima

Zagrebačka policija u subotu je potvrdila kako su uhitili šestoricu muškaraca iz Šibensko-kninske i Zagrebačke županije koje sumnjiče da su sudjelovali u izradi i aktiviranju improvizirane eksplozivne naprave na glavnom zagrebačkom trgu u srijedu ujutro, potvrdila je glasnogovornica PU zagrebačke Mirela Ban. Privedeni su u petak oko 18 sati u sjedište kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici.

Petorica osumnjičenih su s područja Vodica, a kako neslužbeno doznajemo, riječ je o djeci iz uglednih vodičkih obitelji, pripadnicima takozvane “zlatne” hrvatske mladeži. Među počiniteljima je sin poznatog građevinara sa šibenskog područja, student povijesti pred diplomom te član mladeži HDZ-a i brat jednog od vatrogasaca poginulih u kornatskoj tragediji T. S. Mladići su navodno u noći na srijedu slavili diplomu jednog prijatelja te su “u veselju” bacili paklenu napravu. Kako smo doznali, nije im bila namjera nikoga ozlijediti ili dizati paniku.

Zanimljivo je da su petorica osumnjičenih “kolega” uhićena u Metkoviću dok su automobilom išla na svadbu u Široki Brijeg. Jesu li se preko granice zaputili istim automobilom koji im je poslužio i za bijeg nakon eksplozije u policiji, nisu željeli otkriti. Podsjetimo, istražitelje je u prvim satima istrage najviše zanimao crveni Ford koji su kamere jedne optike snimile kako se nakon eksplozije udaljava s mjesta događaja u smjeru Kaptola.

Gradonačelnica Vodica Branka Juričev-Martinčev (HDZ) rekla je kako još ne može vjerovati da se radi o dečkima iz Vodica jer nije dobila službenu informacije od zagrebačke policije koja vodi istragu.

– Bez obzira na to jesu li to doista učinili naši Vodičani ili netko drugi, riječ je o strašnom činu koji svakako osuđujem – dodala je.

Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić rekao je kako je MUP od njih tražio neke izvide i podatke, što su im dostavili. Ništa drugo o slučaju nije komentirao.

– Nad uhićenim muškarcima provodi se kriminalističko istraživanje i dokazne radnje uključujući i pretrage – rekla je Mirela Ban. Nakon kriminalističke istrage policija bi trebala odlučiti hoće li privedene odvesti na tužiteljstvo koje bi potom moglo tražiti određivanje istražnog zatvora. Policija još ne isključuje mogućnost da su prve dvije eksplozije koje su se prije dva tjedna dogodile u Podsusedu i Stenjevcu povezane s ovom na trgu.

>>Jedan od postavljača naprave na Trgu član vodičke mladeži HDZ-a?

Komentara 68

OB
-obrisani-
23:10 26.01.2013.

Kad se nešto već dogodilo, nepotrebno je kajati se

KO
koza2
23:52 26.01.2013.

Laku noć.Spavajte mirno...S čepićima u ušima ,ako nekoj budali padne na pamet bacati čikete,da ga ne čujemo.....

ZD
zdenkasir2
23:11 26.01.2013.

To su dobri dečki samo su se malo zaigrali,a to im nije trebalo. Trebaju se ispovjedat i priznat svoj grijeh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije