Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOROR U JEMENU

Bombaš samoubojica dovezao se među regrute i aktivirao eksploziv: 60 mrtvih i preko 60 ozlijeđenih

jemen
Reuters/PIXSELL
29.08.2016.
u 10:43

Nitko još nije preuzeo odgovornost iako u tom dijelu zemlje napade često izvode pripadnici Islamske države.

Najmanje je 60 osoba ubijeno je u ponedjeljak u samoubilačkom napadu u Adenu na paravojni centar za novačenje, prema bolničkim i sigurnosnim izvorima.   

Najmanje je 60 ozlijeđenih u tom gradu na jugu Jemena dovezeno u bolnicu Liječnika bez granica. Napadač samoubojica detonirao je svoje vozilo usred okupljenih regruta. Prema sigurnosnim izvorima do eksplozije je došlo ispred škole "Sanafir" u sjevernom dijelu grada.

Nitko još nije preuzeo odgovornost iako u tom dijelu zemlje napade često izvode pripadnici Islamske države. Do napada dolazi u trenutku kad se ponovno pokušava završiti 17-mjesečni rat vladinih snaga koje imaju potporu Saudijske Arabije i pobunjenika.

Vlada i pobunjenici pozitivno su reagirali na mirovnu inicijativu zaljevskih zemalja po kojoj bi se pobunjenici povukli iz glavnog grada Sanae i formirala se jedinstvena vlada. Uvjet je pobunjenika prekid napada koji izvodi koalicija predvođena Saudijskom Arabijom.

Saudijska Arabija tvrdi da pobunjene hutiste podržava Iran, što Teheran niječe.

Prema UN-u u sukobima je ubijeno više od 6600 osoba uglavnom civila a raseljeno je oko 2,5 milijuna stanovnika.

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
11:10 29.08.2016.

ne kužim, saudijci drža stranu jednoj strani u sukobu, razaraju bolnice i škole, a zapad, taj vrli novi svijet kojem i mi, prema riječima naših političara, pripadamo, ne osuđuje takve stvari? zašto i bi, kad amerikanac sruši bolnicu u afganistanuu unatoč upozorenjima tko je i što tamo, nikom ništa. rus preleti iznad sirije, cijeli zapad ga optuži za bombardiranje bolnice, tamo gdje rusi uopće ni ne djeluju. samo nastavite sa dvoličnošću. mediji, doveli ste sami sebe u poziciju da vam više nitko ni riječ ne vjeruje.

ST
Startrack
14:37 29.08.2016.

I opet nekako zapad kriv. A nisu Iranci i Rusi koji podrzavaju teororiste. I kace vise taj referendum za ispis iz Eu i NATA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije