Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijedan uređaj

Bolesnici s ginekološkim tumorima ne moraju više u Zagreb na brahiterapiju

Siniša Varga
Foto: Davor Kibel/PIXSELL
1/3
08.09.2015.
u 15:52

– Najviše se koristi za ginekološke tumore, no ima primjenu i u glavi, vratu i ždrijelu. Izuzetno je to važan uređaj za onkologiju – kazao je ministar Siniša Varga obilazeći uređaj

Bolesnice s ginekološkim tumorima više neće morati odlaziti iz Slavonije u Zagreb na liječenje, uređaj za brahiterapiju tumora stigao je i u KBC Osijek.

Vrijedan je 4,5 milijuna kuna, a još 1,5 milijuna uloženo je u zaštitu osoblja i drugih pacijenata od zračenja. – Najviše se koristi za ginekološke tumore, no ima primjenu i u glavi, vratu i ždrijelu. Izuzetno je to važan uređaj za onkologiju – kazao je ministar Siniša Varga obilazeći uređaj. Na prve će se pacijente pričekati još dok ne stigne sva papirologija.

– Neće ga koristiti puno bolesnika, predviđamo stotinjak na godinu, no udruženo s ranom dijagnostikom, takvo zračenje postiže izvrsne rezultate u liječenju – istaknuo je dr. Sven Kurbel, sanacijski upravitelj osječke bolnice. U postupku je i nabavka linearnog akceleratora za radiološku dijagnostiku te lasera i mikroskopa za oftalmologiju.

– Naslijedili smo dugo razdoblje nedostatka ulaganja u osječku bolnicu. Transparentni smo u troškovima javne nabave, uspjeli smo znatno sniziti troškove, u nekim nabavama čak i za 70 posto pa za cijenu dva uređaja, možemo dobiti tri – zadovoljan je ministar.

>> Varga oprema bolnice bez novca i dozvole

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije